Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ÚVZ povolil prevádzku 166 umelých kúpalísk a 562 bazénov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) povolil prevádzku ďalších umelých a prírodných kúpalísk. Povolenie malo na konci 31. týždňa 166 umelých kúpalísk a 562 bazénov. Informovala o tom hovorkyňa ÚVZ Daša Račková. "Na niektorých otvorených kúpaliskách zatiaľ nie sú v prevádzke všetky bazény," priblížil úrad.

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici je po skončení podujatia EYOF 2022 opätovne otvorené pre verejnosť od 3. augusta. Regionálne úrady verejného zdravotníctva naďalej vykonávali štátny zdravotný dozor na vybraných prevádzkovaných umelých a prírodných kúpaliskách, kde vykonávali aj kontrolné odbery vzoriek vody na kúpanie.

Pokračovali tiež v monitorovaní kvality vody na kúpanie na vybraných prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Počas tohtoročnej kúpacej sezóny nebude na kúpanie využívaná vodná nádrž Ružiná z dôvodu jej napúšťania po rekonštrukcii. Na základe odberov sa podľa ÚVZ zistila vyhovujúca kvalita vody na kúpanie na 11 prírodných kúpaliskách a viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

Viac o téme: KúpaliskoÚrad verejného zdravotníctvaKvalita vody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu