Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladíkovi sa pri tréningu v posilňovni odtrhol biceps: Skončil zmrzačený, podľa lekárov mal byť už mŕtvy

Gabrielovi museli amputovať ruku Zobraziť galériu (2)
Gabrielovi museli amputovať ruku (Zdroj: Instagram/gabelieschke)

ADELAIDE - Športovec prišiel o ruku v dôsledku smrteľnej choroby požierajúcej mäso po tom, čo sa mu pri vzpieraní doslova odtrhol biceps. Gabriel McKenna-Lieschke (29) z Adelaide v Austrálii zažil nepríjemný šok, keď sa zobudil z desaťdňovej kómy. Z krutej rany osudu sa však spamätal a teraz má pred sebou nový veľký cieľ.

Na svoje zdesenie, keď ležal na nemocničnom lôžku, si uvedomil, že mu chýba viac ako polovica ľavej ruky. Len necelé dva týždne predtým sa študent stavebného inžinierstva stal obeťou strašnej nehody v telocvični, ktorá mu odtrhla ľavý biceps od lakťa. "V podstate som skočil do auta, išiel som asi 50 metrov a kričal od bolesti. Zavolal som kamarátovi, aby ma prišiel vyzdvihnúť," opísal prvé momenty po nehode. 

O pár dní neskôr podstúpil Gabriel operačný zákrok, počas ktorého mu biceps pripojili späť ku kosti. Zdalo sa, že sa to dobre hojí, až kým mu ruka nezačala červenať a nenapuchla na trojnásobok hrúbky. Vyvinula sa u neho totiž bakteriálna infekcia nekrotizujúca fasciitída, pri ktorej baktérie požierajú mäso. V dôsledku toho mladíkovi začali hniť svaly. Lekári jeho rodine oznámili, aby sa pripravili na najhoršie. Potom ho uviedli do umelej kómy. Lieschkeovi boli nútení amputovať ruku od  predlaktia nadol, aby mu zachránili život pred smrteľnou chorobou. 

 

It almost turned out to be a killer workout. A gym junkie was forced to have his forearm amputated after a botched bicep...

Posted by World Newz Info on Tuesday, May 31, 2022

Odhaduje sa, že jeden až dva z každých piatich prípadov sú smrteľné. "Môj otec volal mojim priateľom a rodine, pretože mu povedali, že si myslia, že zomriem. Pre všetkých bolo potom veľkým prekvapením, keď som chorobu prekonal," povedal Gabriel. Vraj trvalo tri dni, kým si vôbec uvedomil, že mu amputovali ruku. Ale statočne vytrval a teraz tvrdo trénuje na parížsku paralympiádu v roku 2024. 

O svojom novom zámere povedal: "Keď som sa zobudil, bolo mi jasné, že kulturistiku ani box už nebudem môcť s jednou rukou robiť. Tak som sa rozhodol zmeniť svoj život, aby som mal opäť vášeň. To je naozaj dôležité. Neviem, čo mi to napadlo, ale povedal som si, že chcem vyskúšať dráhovú cyklistiku. Nikdy predtým v živote som nebol cyklistom," dodal odhodlaný Austrálčan. 

Viac o téme: CvičenieVzpieranieAmputáciaGabriel McKenna-Lieschke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu