Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO z ruského vrtuľníka rozpútala veľkú diskusiu: Neuveríte, čo sa v ňom našlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Polemiky na sociálnych sieťach vyvolala snímka torza domáceho spotrebiča v troskách ruského vrtuľníka zostreleného na Ukrajine. Niektorí užívatelia sa čudovali výskytu práčky na palube vojnovej helikoptéry? Sú v Rusku vypredané alebo snáď prepínanie pracích programov slúži na zmenu otáčok a nastavenia rotoru? A čo žmýkanie asi urobí s helikoptérou?

Serióznejšie naladení komentátori fotku dávali do súvislosti s informáciami, že vzhľadom na nedostatok počítačových čipov začali ruské zbrojovky do svojich sofistikovanejších výrobkov montovať čipy, ktoré pôvodne boli určené pre chladničky. Možno by na ten istý účel mohli poslúžiť aj čipy z práčok. Vzápätí však nasledovalo upozornenie, že asi nejde o práčku, ale o sušičku.

Na palube bojových vrtuľníkov Mi-24, zvaných v modernizovanej verzii Mi-35, je aj priestor na prevoz malého výsadku, a tak niektorí špekulujú, či ho posádka nevyužila aj na prepravu koristi. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj už skôr v narážke na správy o rabovaní, ktorého sa dopúšťajú ruskí okupanti, vyhlásil, že ich snom je pravdepodobne ukoristiť záchodovú misu a samým šťastím zomrieť.

Táto myšlienka inšpirovala poľských tvorcov kresleného filmu k svojráznej verzii potopenia ruského krížnika Moskva: pozornosť ruských námorníkov odláka ukrajinský dron nesúci úplne novú toaletnú misu, čoho ukrajinskí vojaci využijú na odpálenie protilodnej strely a potopenie ruskej vlajkovej lode.

Viac o téme: PráčkaSušičkaVrtuľník Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu