Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Používate pri písaní pracovných e-mailov túto vec? Chyba! Experti radia sa jej vyvarovať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images)

TEL AVIV - Používanie takzvaných smajlíkov a emodži obrázkov v e-mailoch sa už stalo bežnou praxou. Nemali by sa však veľmi používať v pracovnej komunikácii, pretože vzbudzuje menšiu autoritu. Tvrdia to experti z Telavivskej univerzity, ktorí závery svojej štúdie zverejnili vo vedeckej databáze ScienceDirect.

"Dnes sme všetci zvyknutí komunikovať prostredníctvom obrázkov a vďaka sociálnym sieťam je taká komunikácie jednoduchšia a veselšia. Nás výskum ale varuje; v niektorých situáciách, najmä v práci či  obchodnom prostredí sa taký spôsob poskytovania informácií nemusí vyplatiť, pretože signalizuje slabšie postavenie," citoval zo správy vedcov izraelský denník The Times of Israel. "Naša rada znie: dobre si rozmyslite, či pošlete emodži ľuďom v práci alebo niekomu, u koho chcete mať autoritu," odporúčajú. 

Používate pri písaní pracovných
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Osoby, ktoré používali verbálnu komunikáciu, boli v tomto prieskume vnímané ako silnejšie a váženejšie. Odborníci skúmali napríklad aj vnímanie piktografov na firemných tričkách. Väčšiu autoritu vzbudzovali tie s nápisom než s obrázkami. 

Viac o téme: PrácaSmajlíkE-mailEmotikon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu