Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialenosti v Moskve nabrali nový rozmer: Máme právo použiť jadrové zbrane, vyhlasuje už aj ruský diplomat!

Námestník ruského veľvyslanca Poljanskij sa rozhovoril o povestnom nukleárnom tlačidle. Zobraziť galériu (2)
Námestník ruského veľvyslanca Poljanskij sa rozhovoril o povestnom nukleárnom tlačidle. (Zdroj: TASR/AP/Seth Wenig, Gettyimages.com)

MOSKVA - Mrazivé slová o vojne na Ukrajine počúvame každý deň, no agresivita Ruska, napriek pomalému až žiadnemu postupu počas "špeciálnej operácie" u svojho suseda, nepoľavuje. Najnovšie sa vyťahuje karta použitia jadrových zbraní a námestník ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poljanskij sa o povestnom nukleárnom tlačidle rozrečnil vo veľmi nepríjemných súvislostiach. Rusko vraj má právo zaútočiť aj pomocou nich, ak ich NATO vyprovokuje.

Tieto šokujúce vyjadrenia priniesol portál Sky News. Poljanskij nie je pritom len tak hocikto, ale jeden z najvyšších ruských diplomatov v Spojených štátoch. Ten prehovoril pre televíziu po tom, čo hovorca Vladimira Putina povedal, že jeho šéf môže stlačiť nukleárne tlačidlo, ak bude krajina cítiť, že čelí „existenčnej“ hrozbe.

Ak nás vyprovokujú, sme ochotní zájsť až takto ďaleko

"Ak bude Rusko vyprovokované NATO, ak bude Rusko napadnuté NATO, prečo nie, sme jadrová veľmoc," povedal šokujúce slová diplomat. "Nemyslím si, že je správne to povedať. Ale nie je správne vyhrážať sa Rusku a pokúšať sa zasahovať. Takže keď máte čo dočinenia s jadrovou veľmocou, musíte, samozrejme, spočítať všetky možné dôsledky vášho správania," pokračoval Poljanskij.

Šialenosti v Moskve nabrali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Seth Wenig)

Nie, na Ukrajine nepáchame vojnové zločiny

Ak si však niekto myslel, že to bolo z úst námestníka veľvyslanca už všetko, mýlil sa. "Nemyslím si, že na Ukrajine páchame vojnové zločiny," povedal šokujúce stanovisko Poljanskij. Ich juhozápadný sused sa pritom už mesiac zmieta v nevyprovokovanej vojne z ruskej strany, ktorá agresiu iniciovala. "Samozrejme, nie je na mne, aby som to hodnotil. Nie som tam a nie ste tam ani vy. Pozeráte sa len na videá, pozeráte sa na mnohé videá, ktoré sú považované za fejky. Vy niečomu veríte a ja tiež," argumentuje námestník.

Viac o téme: Jadrové zbranePoužitieKonflikt na UkrajineDmitrij Poljanskij
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu