Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Muž pred svojím domom objavil podivné kreatúry: Ostal zdesený po tom, čo mu o nich povedala dcéra

(Zdroj: Facebook/Ben Tucci)

DUNNVILLE - Tvary, obrazce či vzory, ktoré dokáže vyčarovať príroda v zamrznutej krajine, sú často fascinujúce a prekvapujúce. A taký je aj príspevok Bena Tucciho z kanadského Ontária, ktorý zverejnil na sociálnej sieti fotografie dvoch záhadných kreatúr vytvorených z ľadu. Dokonca pre ne vybral mená.

Šesťdesiatpäťročný Tucci odfotil nedávno pred svojím domom v meste Dunnville pri jazere Erie dve ľadové kreatúry. Stretnúť ich počas prechádzky nočnou krajinou, mnohí by sa zrejme poriadne vyľakali. Vrstva ľadu totiž vytvorila útvary, ktoré nápadne pripomínajú postav smrtku. Dokonalosť tvarov je v tomto prípade naozaj fascinujúca, takže séria fotografií zverejnená na Facebooku sa hneď stala hitom. "Ak by anjel smrti vyzeral takto, keď si po mňa príde, budem utekať aj po vode," komentoval príspevok jeden z užívateľov. 

"Bol som v úžase a nemohol som uveriť vlastným očiam. O prvom útvare som si myslel, že je to Jack Frost, Mikuláš alebo možno aj Grim Reaper. A skľúčene vyzerajúca postava zas vyzerá ako strašidlo alebo akási morská ježibaba," uviedol Ben. 

Ohromujúci objav pod ľadom v Antarktíde: Vedci vyvŕtali diery a to, čo v nich našli, im vyrazilo dych

Vznik útvarov má jednoduché vysvetlenie. Voda, ktorú vychrlili vlny z jazera, zaliala lampy Tucciho suseda a vďaka tomu vznikli takéto hrozivo vyzerajúce postavy. Fotografa však veľmi prekvapila reakcia jeho najmladšej dcéry. "Kedysi nám hovorila, že keď spávala v spálni pri jazere ešte v starej chalupe, mávala nočné mory a občas radšej prespala na gauči. Keď uvidela tie ľadové útvary, bola šokovaná a povedala mi, že postava so sklonenou hlavou bola presne ako tá, ktorá ju trápila v desivých snoch." Akonáhle sa rodina presťahovala, zmizli aj nočné mory. 

Viac o téme: ZimaĽad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu