Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Žena pozvala kamarátku na Vianoce k sebe domov: Osudná chyba! Netušila, čo nasledovalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Pozvanie blízkej osoby k vianočnému stolu sa nemusí vždy skončiť podľa predstáv. Svoje o tom vie žena, ktorá zdieľala svoju skúsenosť na stránke Mumsnet. Pripomína známe porekadlo o podanom prste, kedy vám daná osoba nakoniec vezme celú ruku.

Vianoce sú symbolom štedrosti a prejavov náklonnosti voči iným. Toto poslanie najkrajších sviatkov v roku sa snažila naplniť aj žena, ktorá pozvala k vianočnému stolu svoju kamarátku. Nakoniec sa ale kvôli tomu dostala do trápnej situácie. "S kamarátkou sme prisťahovalkyne, takže si ceníme priateľstvo, pretože v tejto krajine nemáme rodinu," začína svoje rozprávanie. A presne to bol dôvod, prečo ju pozvala k slávnostnému stolu tak, ako to zvykla robiť aj v minulosti. 

Žena pozvala kamarátku na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Situácia sa však začala komplikovať, pretože kamarátka jej oznámila, že príde aj s ďalšími štyrmi ľuďmi. So svojím bývalým priateľom, ktorý chcel tráviť sviatky u nej doma, aby bol s ich dieťaťom a ďalšími jeho dvomi deťmi, ktoré má s inou ženou. "Povedala som jej, že ona je vždy vítaná, ale on nie," píše užívateľka. Kamarátke zároveň vysvetlila, že ak chce jej ex tráviť Vianoce so všetkými svojimi deťmi, tak samozrejme môže, ale nie u nej doma. "Pred covidom by som s tým pravdepodobne súhlasila, pretože na Vianoce sme mali vždy veľa hostí, ale teraz je všetko inak." 

FOTO Daniel varuje: Ak toto nájdete na vianočnom stromčeku, okamžite odstrihnite celý konár!

Všetko zhoršoval aj fakt, že dcéra ženy, ktorá urobila pekné gesto, je imunokompromitovaná, takže musí kvôli tomu čo najviac obmedziť kontakt s inými osobami. V diskusnom fóre ďalej uviedla, že teraz sa cíti previnilo a má kvôli svojmu rozhodnutiu výčitky. Ľudia jej však v komentároch vyjadrovali podporu. "Päť ľudí na váš účet?! A ešte sa budú pravdepodobne navzájom urážať a hádať? Haha, nie, ďakujem!" Ďalší napísal, že nemusí mať z toho zlý pocit a je si istý, že kamarátka, jej bývalý a jeho deti budú mať krásne Vianoce kdekoľvek a vôbec to nie je jej problém.

Viac o téme: Vianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu