Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Svet zaplavili KONŠPIRÁCIE o atentáte na Roberta Fica: Guľka do hlavy či následok odmietnutia zmluvy s WHO

Atentát na premiéra SR Roberta Fica počas rokovania vlády SR v Handlovej a konšpirácie o vyvolaní útoku
Atentát na premiéra SR Roberta Fica počas rokovania vlády SR v Handlovej a konšpirácie o vyvolaní útoku (Zdroj: X/SammiUllahh/Chuck Callesto/Gardner Goldsmith - Liberty Conspiracy M-F 6pm)

BRATISLAVA – Neprešiel ani deň od pokusu o zabitie slovenského premiéra Roberta Fica na asociálnych sieťach sa už objavili rôzne konšpirácie o tejto udalosti. Všetci to považujú za následok politických krokov, pre ktoré sa rozhodla súčasná Ficova vláda. Buď je to prorusky orientovaná politika, alebo následok nedosiahnutia konsenzu so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Šíria sa dokonca šialené teórie o guľke do hlavy.

archívne video

Čakám, kedy sa frustrácia pretaví do vraždy, vyhlásil Fico minulý mesiac (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Predseda SMER-SD a súčasný premiér SR Robert Fico vystúpil opäť na výslnie v čase, keď si slovenskí občania volili novú vládu. Keď sa Fico opäť dostal k moci, začal napĺňať svoje predvolebné sľuby. Vôbec neupustil od kritiky západných spojencov, ktorí naďalej dodávajú na Ukrajinu zbrane, rozhodol sa vetovať prípadné hlasovanie o vstup Ukrajiny do NATO a nepodporuje európske sankcie voči Rusku. 

Aj v radoch opozície 

Ako uvádza CNN-News18 len menšina jeho podporovateľov je presvedčená, že za konflikt na Ukrajine je zodpovedné Rusko. Podľa nich začala vojna na Ukrajine už v roku 2014 nepokojmi na Majdane, Námestí Nezávislosti v Kyjeve. 

Západní spojenci a Ukrajina tvrdia, že zastavenie vojenskej pomoci Kyjevu by Rusku len pomohlo. Počas pandémie koronavírusu bol Ficov SMER súčasťou opozície. Fico vtedy kritizoval vládne zdravotné opatrenia. "Stal sa najvýznamnejším politickým predstaviteľom hnutia, ktoré bolo proti noseniu rúšok či masovému očkovaniu," povedal politológ Grigorij Mesežnikov.

Odmietnutie podpory Ukrajiny

Robert Fico ide proti prúdu väčšiny západných politikov. Práve jeho politické kroky mnohí konšpirátori spájajú so streľbou, ktorá sa odohrala vo včerajších hodinách počas výjazdu rokovania vlády SR v Handlovej. Proti všetkým nižšie uvedeným hoaxom stojí aj fakt, že útočník Juraj C. (71) sa už pred kamerami vyjadril, že jeho streľba na premiéra bola následkom politických krokov proti slobodným médiám. 

"Špinavá taktika pokusu o atentát na slovenského premiéra za to, že bol proruský a odmietol podporiť Ukrajinu", hlási profil "fatimah". 

Zmluva WHO

"Slovenský premiér len pred pár dňami odmietol podpísať zmluvu WHO (Svetovej zdravotníckej organizácie) o pandémii. Dnes ho postrelili..."

"Predsedu slovenskej vlády Roberta Fica práve postrelili na verejnosti. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, čo Fico formálne a verejne odmietol Globálnu pandemickú dohodu WHO."

Migrácia

Roberta Fica dokonca pomenovali ako "protiislamského imigračného premiéra". Profil pod menom "Imtiaz Mahmood" v príspevku na X uvádza, že slovenská vláda odmieta plán Európskej komisie o rozdeľovaní migrantov medzi členské štáty EÚ a monitoruje každého moslima na Slovensku. 

Zásah do hlavy 

Objavili sa dokonca aj hoaxy, že premiéra SR strelili do hlavy. 

NATO nás chce využiť

Medzi najšialenejšie konšpirácie patrí príspevok profilu "Tope", kde sa hovorí, že NATO potrebuje územie, z ktorého by mohli vojaci priamo vstúpiť na Ukrajinu. "Poľsko, Maďarsko a Rumunsko to neurobia, tak sa možno rozhodli využiť maličké Slovensko, ale najprv sa musia zbaviť jeho protivojnového premiéra, teda pokúsiť sa ho zbaviť."

Lepšie tržby v pizzérii

Pokus o atentát na premiéra SR spájali aj s lepšou tržbou známej pizzérie pri Pentagone. "Došlo k pokusu o vraždu na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica. A ďalšou významnou celosvetovou udalosťou je pobočka Papa John's Pizza najbližšie k Pentagonu. Opäť je tam oveľa rušnejšie ako zvyčajne. Táto konšpirácia je skutočná."

 

Viac o téme: StreľbaAtentátKonšpirácieSociálne sieteRobert FicoSRHandlováHoaxy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu