Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Záplavy ničia sever Talianska: VIDEO Neprestávajúce prívalové dažde zaplavili miliónové mesto Miláno!

Miláno sa pre prívalové dažde ocitlo pod vodou
Miláno sa pre prívalové dažde ocitlo pod vodou (Zdroj: Youtube/ FIN)

MILÁNO - Intenzívne zrážky, ktoré začali v utorok večer spôsobili vážne komplikácie v častiach severného i stredného Talianska. Najhoršia situácia je v okolí mesta Miláno na severe krajiny, kde masívne dažde spôsobili vybreženie riek Lambro a Seveso.

Následné záplavy postihli región Pontelambro i ďalšie. Voda v priebehu krátkych chvíľ zaplavila obrovskú plochu, ulice domy, parky a vytvorila obrovské škody na majetku. Na niektorých miestach voda na uliciach presahovala 1,5 metra a kompletne utopila autá a prízemia budov. Záplavy paralizovali dopravu na väčšine ciest v regióne, záchranári sú pritom v pohotovosti už od noci, iba počas prvej noci zaznamenali vyše 200 výjazdov, informuje crisis24.garda.com. Mnoho obyvateľov museli evakuovať o stratách na životoch zatiaľ nie sú informácie.

Meteorológovia predpokladajú pokračujúce dažde aj počas dnešného dňa a to na veľkej časti územia Talianska. Červené varovanie platí pre regióny Lombardia, Piedmont a Veneto, nižšie varovanie naďalej platí pre regióny Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia a Trentino Alto Adige.

Viac o téme: ZáplavyMilánoPrívalový dážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu