Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Turisti narazili počas vychádzky na obrovskú hrozbu: Vidíte ju skrývať sa v kríkoch?

(Zdroj: Instagram/markgirardeau)

ORANGE COUNTY - Dvaja turisti sa stretli zoči-voči pume americkej. V tom čase kontrolovali cestné kamery v juhokalifornskej divočine, keď si všimli, že sa k nim blíži nejaké zviera. S dramatickým momentom sa na Instagrame podelil jeden z mužov, Mark Girardeau. Prezradil, čo urobil, aby zostal v bezpečí.

Na turistickom chodníku v južnej Kalifornii v kaňone Trabuco došlo ku stretu medzi dvomi turistami a pumou americkou. Fotograf Mark Girardeau, ktorý monitoruje cestné kamery, tam bol so svojou spoločníčkou Rachel de Vlugtovou. Vo svojom príspevku na Instagrame vysvetlil, že práve kontrolovali kamery, keď zrazu zbadali niečo hnedé bežať do kopca smerom k nim. Keď sa zastavili, puma bola od nich vzdialená len pár metrov. Mark v tom momente začal nakrúcať.

"Stretnutie trvalo dve minúty, kým mačka ustúpila," uviedol. Po celý čas stála dvojica na svojom mieste. "Pumy americké nevyhľadávajú ľudí, aby ich zožrali, preto je dobré držať sa pri zemi, pretože každá korisť od púm uteká. Útoky na ľudí sú extrémne zriedkavé a je pravdepodobnejšie, že vyhráte lotériu alebo vás zasiahne blesk než že na vás zaútočí puma," doplnil Girardeau. 

VIDEO Hrôzostrašný útok pumy: Chlapcovi (8) sa podarilo prežiť nemožné, takto to dokázal

V tomto prípade išlo o samicu pumy, ktorá sa mohla priblížiť k ľuďom z dvoch dôvodov. Buď sa sama bála, že sa ju chystajú napadnúť alebo sa k turistom rozbehla a neuvedomila si, že sú to ľudia, pretože ich zdola úplne nevidela. Najlepším spôsobom, ako takúto situáciu zvládnuť, je podľa Girardeaua ohlásiť sa (pume) a presadiť nad ňou svoju dominanciu. Jeho príspevok rýchlo obletel sociálne siete a vyvolal množstvo reakcií. "Absolútne šialené! Som rád, že ste obaja v poriadku," napísal jeden z komentujúcich. "Strážcovia nosia lopatu. Povedali mi, že ak zbadajú pumu, udierajú ňou do skál. Hluk pumy desí," poradil ďalší. 

Viac o téme: TuristiPumaKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu