Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Mačiatko sa stalo hviezdou Instagramu: Keď ho uvidíte celé... naozajstný unikát!

(Zdroj: profimedia.sk)

ANKARA - Hviezdou sociálnej siete Instagram sa stalo štvormesačné čierne mačiatko so štyrmi ušami pomenované po kráľovi Midasovi. Zviera trpí vzácnou genetickou chybou. Na sociálnej sieti má 78 000 sledujúcich. Na svojom webe o tom píše týždenník Der Spiegel.

Majiteľka Canis Dosemeciová mačiatko našla jedného dňa na dvore v Ankare spolu s jeho štyrmi súrodencami. V Turecku sa vonku potuluje mnoho mačiek, takže tento nález nie je neobvyklý. Jej pozornosť si ale hneď získalo zviera s chybnou čeľusťou a s dvoma pármi uší, ktoré bolo iné ako ostatné. Domov si mačiatko vzala aj zo strachu, že by kvôli svojej nezvyčajnej podobe nemuselo na ulici prežiť. 

Dosemeciová mačiatko pomenovala po fryžskom kráľovi Midasovi, ktorý vládol v 8. storočí pred Kristom v Malej Ázii. Kráľ sa podľa gréckej povesti nedokázal uspokojiť so svojim bohatstvom a chcel, aby ho bohovia naučili premeniť na zlato všetko, čoho sa dotkne. Keď sa potom raz dotkol nešťastnou náhodou svojej dcéry, stala sa z nej zlatá socha. Bohovia potom Midasa potrestali tým, že mu nechali narásť oslie uši.

Mutácia neovplyvnila zdravie

Majiteľka odniesla Midasa k zverolekárke, ktorá zistila, že mutácia neovplyvnila zdravie ani sluch zvieraťa. Všetky štyri ušné klapky sú spojené so zvukovodom, povedala veterinárka agentúre Reuters. Mačiatko sa rýchlo spriatelilo s dvoma zlatými retrievermi Zeyno a Suzi, ktorí už v Dosemeciovej byte bývali. Majiteľka začala pred piatimi týždňami nahrávať mačkine fotky na Instagram, kde si roztomilá mačička získala desiatky tisíc sledujúcich.

"Niekomu príde aj desivá, ale ľuďom sa väčšinou páči," hovorí Canis, ktorá nechce užívateľov len potešiť, ale rada by ich tiež povzbudila, aby si domácich miláčikov radšej adoptovali, než aby ich kupovali v obchodoch.

Viac o téme: MačkaMačiatkoUšiMidas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu