Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panika na Liptove: Muž pri venčení psa vraj spozoroval VEĽKÚ ŠELMU! Polícia už koná, varovanie pre ľudí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Miroslava Mlynárová, Pixabay)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Vyzerá to tak, že obyvateľom Liptova nebudú tieto dni spôsobovať vrásky na čele medvede, ale úplne iný druh zvieraťa. Dnes ráno totiž úrady dostali hlásenie od muža, ktorý tvrdí že pri prechádzke zo psom spozoroval veľkú šelmu. Ísť by mohlo vraj o pumu, jaguára či leoparda.

Nebezpečné zviera sa má pohybovať v okolí Vitálišoviec, mestkej časti Liptovského Mikuláša. "Ráno o 6.30 h telefonoval na mestskú políciu obyvateľ z mestskej časti Vitálišovce, že pri venčení sa jeho pes zvláštne správa a nezvyčajne vrčí. Obzrel sa preto smerom, na ktorý sa sústredil jeho pes, a zbadal na blízkom kopci veľkú čiernu mačkovitú šelmu," priblížila uviedla Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

Muž najskôr kontaktoval kompetentných s tým, že by mohlo ísť o pumu alebo jaguára. Neskôr mu mestskí policajti predložili fotografie mačkovitých šeliem, na základe ktorých indentifikoval, že podľa tvaru lebky ide zrejme o leoparda. 

 

Pozor, nebezpečné zviera‼️‼️‼️‼️‼️ Na mestskú políciu bola dnes ráno nahlásená kuriózna udalosť. Pri rannom venčení...

Posted by Mesto Liptovský Mikuláš on Monday, March 14, 2022

Mestská polícia okamžite prostredníctvom rozhlasu informovala obyvateľov okolitých mestských častí, aby sa nevzďaľovali z obytných zón až do času odchytu zvieraťa. "Príslušníci mestskej polície vyrozumeli aj štátnu políciu. Informovali starostov okolitých obcí, aby skontaktovali svoje poľovné združenia, členom poľovných združení komunikovali informáciu o možnom pohybe šelmy," uviedla hovorkyňa.

Samotné mesto zverejnilo tiež výstrahu na svojom facebookovom účte. Obyvateľov okolitých mestských častí poprosili, aby sa do odchytu zvieraťa pohybovali výlučne v obytných zónach.

Kontaktovali aj odchytový tím Štátnej ochrany prírody SR a riaditeľa Tatranského národného parku. U majiteľa blízkej kontaktnej zoo zistili, že im nechýba žiadne zviera. "Aktuálne miesto posledného videnia pri Vitálišovciach monitorujú dve hliadky mestskej polície," dodala Čapčíková.

Panika na Liptove: Muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"O uvedenej udalosti nás dnes pre siedmou hodinou ráno informovala Mestská polícia Liptovský Mikuláš a požiadala nás o spoluprácu pri pátraní po šelme. Okamžite boli informované všetky policajné hliadky, ktoré nezistili voľný pohyb šelmy v Liptovskom Mikuláši ani okolitých obciach. Počas preverovania v okrese Liptovský Mikuláš nebolo zistené ujdenie šelmy zo súkromného chovu. Do súčasnej doby neevidujeme žiadne iné oznámenie o pohybe šelmy. V priebehu služby naďalej venujeme zvýšenú pozornosť prípadnému pohybu neznámej mačkovitej šelmy," uviedla k celej veci žilinská krajská polícia. 

Domáci berú vec s humorom

Pod oznamom na sociálnej sieti sa ihneď strhla diskusia. Väčšina komentujúcich reagovala na informácie skôr s úsmevom, ako so strachom. „A nakoniec sa zistí, že niekomu len zabehol väčší psík,“ znela jedna z reakcií. „Ak tu čiernu pumu chytíte to bude ešte len kuriozita,“ reagovala s úsmevom ďalšia komentujúca. Niketorí sa však zamysleli aj nad tým, odkiaľ mohlo zviera utiecť.

Poľovník
Zobraziť galériu (3)
Poľovník  (Zdroj: Getty Images)

Puma senická

Správy o pohybe exotickej mačkovitej šelmy obleteli Slovensko už v roku 2011. Puma mala vtedy desiť obyvateľov Záhoria a okolia Senice, z čom vzniklo aj jej pomenovanie „puma senická.“ Zviera malo dokonca vytvorenú aj stránku na sociálnej sieti Facebook. Napriek tomu, že boli nahlásené početné pozorovania, mnohí jej pohyb spochybňovali a doteraz nie je úplne jasné, či išlo o skutočnosť alebo omyl.

V roku 2015 sa mala zasa bližšie nešpecifikovaná šelma pohybovať v okolí bratislavskej mestskej časti Vajnory a neskôr aj v okolí Rače.

Viac o téme: JaguárPumaPolícia Liptovský MikulášLiptov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu