Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Záhradník prekonal svetový rekord: Neuveríte, koľko paradajok vyrástlo na jedinej stonke

(Zdroj: profimedia.sk)

STANSTEAD ABBOTTS - Ľudia neustále pokorujú svetové rekordy v tých najrôznejších disciplínach. Inak na tom nie je ani tento muž, ktorý sa rozhodol, že sa stane rekordmanom v pestovaní paradajok. Z jedného výhonku sa mu podarilo vypestovať viac ako osemsto paradajok. Prezradil, ako dosiahol tento rekord.

Britský záhradník Douglas Smith zo Stanstead Abbotts v anglickom okrese East Hertfordshire zozbieral až 839 paradajok z jednej stonky a teraz čaká na oficiálne uznanie svetového rekordu. Predtým držal tento rekord Graham Tanter, ktorý sa na prvú priečku zapísal ešte v roku 2010. Vtedy na jednej stonke vypestoval 448 paradajok. "Takže dnes som sa pokúsil o Guinnessov svetový rekord v kategórii Najviac paradajok na jednej stonke," napísal na Twitteri. 

Smith, ktorý pracuje ako IT pracovník, pestoval rajčiny podľa vlastných slov priamo zo semena. Pestovaním strávil takmer tri až štyri hodiny týždenne, aby dosiahol svetový rekord. Paradajky začal pestovať už v marci a rastlinu držal v skleníku. 

Experti zverejnili ZOZNAM potravín predlžujúcich život: Už tá prvá vás poriadne prekvapí

Nie je to prvýkrát, čo médiá informujú o Douglasovom paradajkovom úspechu. Vlani sa dostal na titulky novín aj z iného dôvodu, keď sa mu podarilo vypestovať najväčšiu rajčinu na svete. Dva mesiace strávil produkciou obrovskej paradajky, ktorá v skutočnosti pozostávala zo šiestich klasických beefsteakových paradajok, teda najväčšej odrody pestovaných rajčín. Mohutné ovocie musel podopierať pár pančúch, aby nespadlo zo stonky. Paradajka vážila 3,1 kg a mala obvod asi 70 centimetrov.

Viac o téme: RekordParadajka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu