Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Muž nemohol ísť kvôli pandémii na pohreb tety: Neuveriteľné gesto dojalo milióny ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CANBERRA - Austrálsky farmár nemohol ísť pre pandemické obmedzenia na pohreb svojej tety, a tak je vzdal poctu neobvyklým spôsobom: desiatky oviec rozmiestnil do tvaru srdca. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Dronom nakrútené video ťarchavých oviec prežúvajúcich zrná jačmeňa vo výbehu, ktoré nevedomky vyjadrovali city Bena Jacksona k jeho milovanej tete Deb, si tento týždeň mohli pozrieť smútoční hostia na pohrebe v meste Brisbane v austrálskom štáte Queensland. Jackson bol v tom čase uviaznutý na druhej strane hraníc na svojej farme v obci Guyra v štáte Nový Južný Wales, asi 430 kilometrov od miesta pohrebu. "Urobil som niekoľko pokusov, kým sa to podarilo... a konečný výsledok vidíte. Bolo to najlepšie srdce, aké som vedel spraviť," povedal vo štvrtok Jackson. 

Muž vytvoril srdce z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Ben Jackson)

Farmár začal experimentovať s vytváraním obrazcov s ovcami, aby sa zbavil jednotvárneho stresu z ručného kŕmenia hospodárskych zvierat počas ničivého sucha, ktoré postihlo väčšinu Austrálie práve v prvých mesiacoch pandémie koronavírusu. Zistil, že keď vytvára názvy svojich obľúbených hudobných skupín zrnami vysypávanými zo zadnej časti svojho nákladného vozidla, stádo zaujme približne ten istý tvar a vydrží tak niekoľko minút.

"To mi určite počas sucha dvíhalo náladu. Toto srdce, ktoré som urobil pre svoju tetušku, na ľudí v Austrálii dosť zaúčinkovalo," povedal, pričom tým narážal na emotívne reakcie na sociálnych sieťach. Taktiež uviedol, že mal šťastie, že mu na farme vôbec ostalo nejaké zrno, pretože po tohtoročnom suchu prišla pohroma v podobe záplavy myší. Teraz pokračuje v dokrmovaní ťarchavých oviec zrnom, ktoré im zlepšuje zdravotný stav pred pôrodom.

Viac o téme: SmrťSmútokOvceFarmárAustráliaCanberra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu