Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zásnuby počas lockdownu ich vyšli poriadne draho: Policajti udelili hosťom mastnú pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MELBOURNE - Austrálska polícia potrestala dovedna 56 hostí na nelegálnej oslave zásnub počas lockdownu v meste Melbourne pokutou v celkovej výške viac než 300.000 austrálskych dolárov (184.000 eur). Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

V Melbourne platí prísny lockdown v súvislosti s opatreniami proti pandémii koronavírusu. Každá z 56 dospelých osôb, ktoré sa na nelegálnej oslave nachádzali, musela zaplatiť pokutu vo výške 5452 (3357 eur) austrálskych dolárov, uviedla na svojej webovej stránke austrálska stanica Nine News  s odvolaním sa na miestne úrady.

Niektorí účastníci oslavy mali pozitívny test na koronavírus, píše DPA. Predstaviteľ miestnych zdravotníckych orgánov Brett Sutton označil podujatie za "neuveriteľne deštruktívne". Bezpečnostné zložky v Austrálii v súčasnosti tvrdo zasahujú proti porušeniu pravidiel lockdownu.

Viaceré oblasti tejto krajiny už niekoľko týždňov bojujú proti stúpajúcemu počtu nových prípadov infekcie koronavírusom. V Sydney udelila polícia cez víkend pokuty desiatkam účastníkov bohoslužby, ktorá sa konala v rozpore s platnými obmedzeniami.

Viac o téme: ZásnubyAustráliaKoronavírusLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu