Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mladík nastúpil do MHD bez rúška: Takúto reakciu pasažierov nečakal, drsné VIDEO

(Zdroj: Twitter/News For All)

MADRID - Po pozretí záberov, ktoré boli nakrútené v Španielsku, sa už zrejme nikto neodváži vstúpiť do prostriedkov verejnej hromadnej dopravy bez prekrytia horných dýchacích ciest. Video kolujúce na sociálnych sieťach totiž zachytáva dosť drsný zákrok cestujúcich, ktorí nekompromisne vyhodili z vlaku mladíka bez rúška.

WHO varuje: To najhoršie zrejme ešte len príde, čakajte nové, nebezpečné varianty KORONAVÍRUSU!

V Španielsku je nosenie rúšok povinné pre osoby staršie ako šesť rokov vo všetkých uzatvorených priestoroch, verejnú dopravu nevynímajúc. Aj keď sa konkrétne obmedzenia v jednotlivých regiónoch líšia, tak podľa tohto videa je zrejmé, že Španieli to s pravidlami prijatými vládou myslia naozaj vážne a uvedomujú si, že najlepšia ochrana proti koronavírusovej infekcii je prevencia. Keď si totiž všimli, že do vlaku nastúpil mladík bez rúška, vyslovene ho hnali k dverám a snažili sa ho vyhodiť von. Najskôr ho postrkovali k prvým dverám, šofér ich však nemohol otvoriť. Nedali sa ale odradiť a vyhodili ho z druhej strany rovno na zastávku.

Video ešte zachytáva pasažiera, ako si berie ruksak a oprie sa o plot vonku. Cestujúci mu z vlaku ešte adresujú rôzne pokriky. Podľa niektorých užívateľov je zásah pasažierov až príliš drsný. Zo štatistík ale vyplýva, že hoci v krajine narastá počet očkovaných osôb proti ochoreniu COVID-19, tak pribúdajú aj počty pozitívnych prípadov. Situácia už prinútila tamojšie úrady k zavedeniu nových obmedzení. Hranice síce zostávajú otvorené, ale v snahe zastaviť šíriacu sa infekciu plánujú Barcelona a Katalánsko zaviesť nočný zákaz vychádzania. Samosprávne orgány už iba čakajú, kým zákaz schvália kompetentné úrady.

Viac o téme: RúškoŠpanielskoMHDKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu