Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia našla v lese drahokamy za 160 miliónov! Zmizli počas majstrovstiev sveta vo futbale

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Christopher Torchia)

MOSKVA - Ruská polícia oznámila, že v lese pri Kazani našla zakopané diamanty a drahokamy v hodnote viac ako 160 miliónov rubľov (viac ako 1,7 milióna eur). Šperky, ktoré patrili jednej z tamojších klenotníckych firiem, podľa nej zmizli počas svetového šampionátu vo futbale v roku 2018. Polícia cennosti objavila po tom, čo podozrivý z krádeže prezradil, kde lup ukryl. Diamanty a drahokamy sa čoskoro vrátia majiteľovi, píše ministerstvo vnútra ruského Tatárska na svojom webe, kde rovnako zverejnilo fotografie nájdených šperkov.

Diamanty a drahokamy zmizli v lete 2018 počas transportu na kazanský veľtrh, ktorý sa konal v rovnakom čase ako vtedajšie majstrovstvá sveta vo futbale. Jedným z miest, ktoré hostili šampionát, bola aj Kazaň. Kufor s certifikovanými diamantmi a šperkami bol odcudzený pri nakladaní zásielky cenností, strata tovaru bola zistená na letisku, priblížilo ministerstvo vnútra. 

Polícia z krádeže obvinila kolumbijského občana Edgara Alejandra Valera Valera, ktorý sa podľa nej podieľal na balení cenností. Rusko ho umiestnilo na medzinárodný zoznam hľadaných osôb. Vlani v septembri ho zadržala polícia v Argentíne, odkiaľ ho úrady tento rok v marci vydali do Ruska. "Kolumbijčan sa priznal, že ukradnuté veci zakopal v zalesnenej oblasti jednej z častí Kazane," uviedlo ministerstvo. 

Viac o téme: ObjavDrahokamyKradnuté Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu