Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveríte, čo sa dialo počas školského výletu: Učiteľ vzal žiakov na striptíz, a to nie je všetko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Trojročný zákaz výkonu svojej profesie si vyslúžil učiteľ informatiky zo súkromnej školy v severnom Anglicku, ktorý sa na školskom výlete opil, vyhrážal študentom a niektorých z nich vzal na striptíz. Rozhodla o tom priestupková komisia, napísal spravodajský server BBC.

Päťdesiatpäťročný Richard Glenn, ktorý na škole Longridge Towers od roku 2007 pôsobil ako vedúci pre študentov záverečných ročníkov, sa v júli 2019 vydal so skupinou študentov od 16 do 18 rokov do Kostariky na školský výlet. Po šiestich dňoch ho však vedúca výpravy poslala kvôli zlému správaniu domov. Podľa komisie toto správanie zahŕňalo popíjanie alkoholu so študentami, hoci niektorí ešte nemali 18 rokov, vyhrážanie sa jednému z nich, že ho skope do hlavy a ďalšiemu, že ho zabije. "Ja nebudem mať ťažkosti, to ty budeš mať problémy," vyhlásil vtedy. 

VIDEO Online výučba sa zmenila na horor: Študenti ostali vydesení, keď TO zbadali za chrbtom učiteľa

Jedného alebo viac študentov vzal Glenn dokonca do striptízového baru. Agresívne sa správal aj k vedúcej výpravy, keď sa mu snažila pomôcť vliezť do stanu. V jednej z hotelových izieb sa zas obnažil pred inou ženou, hoci komisia v tomto prípade dospela k záveru, že čin nebol vykonaný so zlými alebo sexuálnymi úmyslami.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Podľa komisie učiteľovo správanie "vystavilo jedného alebo viacerých žiakov v jeho starostlivosti riziku, a to za situácie, keď sa nachádzali ďaleko od domova v neznámej krajine a spoliehali sa, že sa o nich postará". Richard priznal, že jeho správanie bolo nevhodné a neprofesionálne. Dodal tiež, že si kvôli opitosti nepamätá, čo sa presne stalo, ale opísané správanie nepopiera. O tri roky si bude musieť požiadať o ukončenie zákazu vykonávať svoje povolanie, dodala komisia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu