Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Žena (26) utrpela uprostred pôrodu brutálny šok: Zistila, že má dve vagíny

(Zdroj: Instagram/coveredatoz)

NEW YORK - Možno si myslíte, že svoje telo poznáte do najmenšieho detailu. Niekedy sa ale stane, že vám predsa len niečo ujde. Svoje o tom vie istá Američanka, ktorá sa o svojej abnormalite dozvedela až priamo pri pôrode svojho prvého dieťaťa. Podľa odborníčky však ani zďaleka nejde o nič nevídané.

Brittany Jacobsová celých 25 rokov netušila o tom, že má dve vagíny. Nedávno sa so svojím príbehom podelila vo videu na TikToku, ktoré získalo viac ako 2,7 milióna zhliadnutí. Ešte ako tínedžerka si vraj všimla, že v jej spodných oblastiach má dva otvory. Tušila, že niečo nie je v poriadku. "Vždy som verila, že je to moja panenská blana a ako som starla, myslela som si, že je naozaj tvrdá a možno sa jedného dňa roztrhne," vysvetlila pre portál BuzzFeed

@britsburg

#stitch with @omqgabbi HOW DO YOU NOT NOTICE THAT LIKE WHAT. #UD #BiggerIsBetter #ShowerWithMoxie #uterusowner #womenempowerment #momsoftiktok

♬ original sound - Britsburg

O tom, že je jej telo trochu iné, svedčilo niekoľko ďalších indícií. Brittany si myslela, že má skutočne vysokú toleranciu bolesti, no napriek tomu zažívala bolestivé menštruačné obdobia. V priebehu pár minút údajne pravidelne vykrvácala cez tampóny, sex ju strašne bolel a menštruačné kŕče ju vysiľovali. Lekári jej však nikdy nepovedali, že je v niečom iná, takže nepohodlie prijala ako súčasť života. V skutočnosti za jej problémami boli pravdepodobne všetky príznaky stavu nazývaného uterus didelphys, čiže dvojitá maternica. Aj keď to môže znieť nezvyčajne, nejde o príliš ojedinelý jav. "V zásade všetci gynekológovia sa s takýmito pacientkami stretli aspoň raz počas svojej kariéry," povedala klinická profesorka na lekárskej fakulte Yaleovej univerzity Mary Jane Minkinová. 

Žena (36) sa narodila s dvomi vagínami: Teraz poriadne šokovala lekárov, toto sa nemalo nikdy stať

Tento stav môže príležitostne komplikovať reprodukčné schopnosti a spôsobiť problémy s obličkami. Že ním trpí Jacobsová, sa zistilo až počas toho, ako začala rodiť. "Och, zlatíčko, máš dve vagíny, dva krčky maternice a dve maternice," vyhlásila zdravotná sestra, čo mladú ženu absolútne šokovalo. Lekári následne rozrezali priehradku deliacu dve vagíny, aby mohla rodiť. Teraz má tak už iba jednu a všetko je už tak, ako má byť. 

Viac o téme: PôrodVagína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu