Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pokladník (48) z obchodu sa vydával za gynekológa: Kúpil kreslo a ženy vyšetroval u svojej priateľky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúsky súd vo štvrtok poslal na tri roky do väzenia muža, ktorý sa neoprávnene vydával za ženského lekára. Štyridsaťosemročný Viedenčan do roku 2018 pracoval ako pokladník v supermarkete, potom však začal vystupovať ako gynekológ a dopustil sa konania, ktoré súd označil za závažný podvod.

Obrovský SEXŠKANDÁL: VIDEO Gynekológ mal zneužiť viac než 700 žien, miliardové odškodné!

Muž si najprv zaobstaral masážny pult a z druhej ruky aj gynekologické kreslo, ktoré predávajúcemu nezaplatil. Zaobstaral si aj všetky pomôcky potrebné pre bežné vyšetrenie pacientok. Ordináciu si vytvoril v byte svojej vtedajšej priateľky a na dvere vylepil ceduľku, kde sa prezentoval ako atestovaný lekár. Použil pritom meno skutočne existujúceho gynekológa, ktorý však svoju prax prevádzkoval ďaleko od Viedne. Informovala o tom agentura APA.

Cez inzerát si nezabudol zaistiť ani upratovačku, ktorú po príchode do úplne čistej pracovne presvedčil na lekárske vyšetrenie. Iná jeho obeť súhlasila s aplikáciou celkovo piatich injekcií, ktoré ju mali každé tri mesiace chrániť pred nechceným počatím. Jedna dávka, v ktorej bola v skutočnosti čistá voda, stála ženu 45 eur. Aj ona sa od odsúdeného muža nechala vyšetriť. Podľa agentúry APA "žena našťastie neotehotnela".

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Na otázku sudkyne, prečo sa vydával práve za gynekológa, obžalovaný odpovedal, že "o tom nepremýšľal". Uviedol, že má teraz novú priateľku, ktorá "naňho dáva pozor". Podľa neho nikdy zvlášť netúžil stať sa ženským lekárom, jeho vysnívané povolanie bolo kuchár-čašník.

Na stopu falošného gynekológa priviedol vyšetrovateľov lekár, za ktorého sa muž vydával. Policajtom oznámil, že na jeho meno ktosi vo Viedni prevádzkuje ďalšiu lekársku prax. Prokuratúra pôvodne vinila muža aj z trestného činu sexuálneho zneužívania. Ten sa jej ale nepodarilo dokázať a vyšetrovanie bolo už skôr zastavené. Rozsudok je právoplatný.

Viac o téme: PodvodPokladníkGynekológSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu