Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PREDPOVEĎ Billa Gatesa z roku 1999 ohromila svet: Je až šokujúco presná, všetko sa vyplnilo

Bill Gates Zobraziť galériu (3)
Bill Gates (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK - Zdá sa, že Bill Gates vie predpovedať udalosti s dokonalou prednosťou. Už v roku 2015 poukázal na to, že svet zasiahne pandémia. V roku 1999 zas vydal knihu s názvom Business @ the Speed of Thought, v ktorej predniesol množstvo predpovedí, ktoré sa v tom čase javili ako odvážne. Dnes sú však bežnou realitou.

Gates predvídal príchod všetkého, od webov na porovnávanie cien cez inteligentné zariadenia až po veci, ako sú kamery Ring Doorbell a online platby, píše spravodajský portál MSN. "Budú vyvinuté služby automatizovaného porovnávania cien, ktoré umožnia ľuďom vidieť ceny na viacerých webových stránkach, takže bude nenáročné hľadať najlacnejší produkt pre všetky odvetvia," vyhlásil pred viac ako dvomi desaťročiami. 

PREDPOVEĎ Billa Gatesa z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Taktiež predpovedal to, že ľudia budú platiť svoje účty cez internet a rovnako budú komunikovať s bankami či lekármi. Dokonca predvídal aj technológiu Alexa s virtuálnym asistentom. "Budú existovať osobné spoločníčky. Budú inteligentne spájať a synchronizovať všetky vaše zariadenia, či už sú doma alebo v kancelárii, a umožnia im výmenu údajov," napísal Gates vo svojej knihe. Pokiaľ ide o spomínané zariadenie Ring Doorbell a technológie Google Nest, ktoré sú v dnešnej dobe súčasťou mnohých domovov, miliardár a filantrop ich predpovedal s míľovým časovým odstupom. "Videozáznamy z vášho domu, ktoré vás informujú o návštevách, keď nie ste doma, sa stávajú úplne bežnou záležitosťou." V tom čase pritom existovali len bezpečnostné kamery. 

PREDPOVEĎ Billa Gatesa z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pokiaľ ide o sociálne médiá, v roku 1999 Gates uviedol, že súkromné ​​webové stránky budú bežnou vecou, ktorá umožní chatovanie medzi priateľmi a rodinou či plánovanie udalostí. V neposlednom rade tiež spomenul, že fanúšikovia športu budú mať súkromné ​​fóra, aby sa mohli baviť o priebehu hry. To sa deje napríklad na Twitteri. Gates tiež predpovedal aj automaticky generovaný inzerát. "Softvér, ktorý vie, že ste si rezervovali výlet a pomocou týchto informácií navrhuje aktivity v cieľovej lokalite. Okrem toho navrhuje zľavy, ponuky a lacnejšie ceny všetkých vecí, ktorých sa chcete zúčastniť. Zariadenia budú mať inteligentnú reklamu. Poznajú vaše nákupné trendy a budú zobrazovať reklamy prispôsobené vašim preferenciám." 

Bill Gates predpovedal pred rokmi pandémiu: Teraz ľudstvo varuje pred ďalšími dvomi hrozbami

Vo svojej knihe predpovedá rôzne ďalšie veci, vrátane záujmových fór, čo sú v podstate v súčasnosti skupiny na Facebooku. Zdá sa teda, že Gates je skutočným vizionárom, ktorý s veľkou presnosťou dlhé roky vopred dokáže odhadnúť vývoj ľudstva. 

Viac o téme: PredpoveďBill Gates
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu