Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Romantika v rakúskych Alpách sa zmenila na katastrofu: Sekundy po tom, ako dievčina povedala "áno"

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ST PÖLTEN - Žiadosť o ruku je obvykle romantická a veselá udalosť, nie však v prípade tohto páru. Chvíľu po tom, čo mladá žena povedala áno, totiž došlo ku katastrofe. Zásnuby v rakúskych horách Falkert (2308 metrov) sa tak skončili úplne opačne, ako bolo plánované.

Keď 27. decembra žiadal 27-ročný muž svoju o päť rokov staršiu priateľku v rakúskych Alpách o ruku, očakával všetko, len nie absolútnu katastrofu. K tej napokon aj došlo, keď sa tesne po vyslovení "áno" budúca nevesta z mesta St. Pölten zrútila z takmer 200-metrovej výšky. Jej snúbenec, rodák z Korutánska, skočil, aby sa ju pokúsil zachrániť, no tiež stratil rovnováhu a obaja prepadli cez okraj vrcholu hory.

VIDEO Po príchode do stanice zažila rušňovodička šok: Vystúpila z vlaku a nechcela tomu veriť

Žene zachránilo život jediné - že dopadla na sneh, ktorý zmiernil pád. Utrpela otras mozgu. Jej partner zostal po takmer 15-metrovom páde visieť na útese. Očitý svedok ženu preniesol do bezpečia a privolal záchranárov. Budúceho ženícha museli zachrániť zdravotníci, ktorí sa miesto prišli vrtuľníkom. Do vrtuľníka ho vytiahli pomocou lana.

Romantika v rakúskych Alpách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Mladíkovi po prevoze do nemocnice diagnostikovali zlomeninu stavcov. "Tí dvaja mali obrovské šťastie! Nebyť snehu, dopadlo by to úplne inak," skonštatoval policajt, ktorý bol prítomný na mieste incidentu.

Viac o téme: ZásnubyŽiadosť o rukuAlpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu