Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Majiteľ odmieta napriek korone zatvoriť svoje fitnescentrum: Drsný odkaz svalovca úradom

Atilis Gym v New Jersey
Atilis Gym v New Jersey (Zdroj: Facebook/Atilis Gym, Bellmawr, NJ)

BELLMAWR - Majiteľovi fitnescentra v New Jersey hrozí pokuta až jeden milión eur za to, že nerešpektuje obmedzenia a telocvičňu odmieta zatvoriť. Otvorene priznáva, že o návštevníkov nemá núdzu ani počas pandémie a vraj nie je potrebné nosiť ani rúška. Američan sa tak postavil miestnemu guvernérovi.

Ian Smith, spolumajiteľ zariadenia Atilis Gym v meste Bellmawr sa nedávno podelil s informáciou o svojich vysokých pokutách za to, že telocvičňu nechal otvorenú pre verejnosť. Okrem toho ignoroval protipandemické nariadenia vydané miestnym guvernérom Philom Murphym. Ten sa proti tvrdohlavému majiteľovi rozhodol bojovať pokutami aj odobraním obchodného povolenia. Pokuty údajne stúpajú každý deň v prepočte o viac ako 12-tisíc eur, pokiaľ ostane fitko stále otvorené. Napriek tomu ho Smith ani náhodou neplánuje zavrieť. "Atilis Gym Bellmawr sa nezastaví, ani keď Murphy zavedie ďalší lockdown," píše sa v príspevku, ktorý sa nedávno objavil na instagramovom účte telocvične.

Jej majiteľ v sobotu 14. decembra zdieľal na sociálnej sieti video, na ktorom drží v ruke papiere s rôznymi odkazmi. "Dodnes evidujeme viac ako 84 000 návštev našej telocvične," píše sa na jednom. "Rúška nenariaďujeme a nikdy nebudeme," znie ďalší. "Od mája sme otvorení aj napriek protiústavným príkazom na zatvorenie. Ani raz sme nezatvorili a tyran, guvernér štátu New Jersey Murphy, sa pokúsil zničiť nás všetkým spôsobmi, na aké si len spomenul. Aj po siedmich mesiacoch stále každý deň otvárame dvere," odkázal Ian. 

Veľká vzbura na Slovensku! Majiteľom reštaurácií a fitnescentier došla trpezlivosť: Otvoria napriek zákazu

Guvernér medzičasom zdôraznil závažnosť pandémie a naďalej nabáda ľudí, aby dodržiavali sociálny dištanc a nezabúdali na rúška. "Bohužiaľ sme stratili ďalších 25 kolegov z radov miestnych obyvateľov kvôli #COVID19," napísal na Twitteri v deň, keď sa na Instagrame objavilo Smithovo video.

Viac o téme: FitnescentrumPokuta New JerseyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu