Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálna FOTO zachytáva desivú realitu pandémie: Lúčenie s umierajúcimi cez iPady

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/roto_tudor)

NEW YORK - Jedným z mnohých pochmúrnych aspektov úmrtia na COVID-19 je samota, ktorej ľudia na sklonku života čelia. Pacienti nemôžu byť vo fyzickej blízkosti svojich rodín, ktorým tak nie je umožnené dať im posledné zbohom. Pokiaľ stále neveríte, že pandémia skutočne existuje, prečítajte si príspevky ľudí, ktorí sa so svojimi blízkymi naposledy lúčili cez iPady.

Na sociálne siete sa dostala fotografia zachytávajúca iPady na stojanoch pripravené na prevoz k umierajúcim pacientom. Tieto zariadenia slúžia na to, aby sa aspoň takto mohli rozlúčiť so svojimi najbližšími, pretože tak kvôli pandémii nemôžu urobiť osobne. S touto formou poslednej rozlúčky má, bohužiaľ, skúsenosť mnoho ľudí.  

"V pondelok sa môj priateľ rozlúčil so svojou matkou cez iPad. Nemohli sa poslednýkrát objať, nemohol ju držať za ruku. Sedel za sklom a držal iPad. Som nahnevaná. Zatiaľ necítim smútok, pretože som naštvaná," píše jedna žena na Twitteri. "To isté som zažila aj ja s mojou mamou na Deň vďakyvzdania. Bolesť zo straty je takmer neznesiteľná a bolo to také zbytočné. #Justwearthedamnmask," pridala sa ďalšia osoba. 

KORONAVÍRUS Experti radia: Ak žijete v domácnosti s osobou staršou ako 60 rokov, mali by ste robiť TOTO

K ťažkej situácii sa vyjadril aj herec a filmár Alex Winter. "Pre všetkých, ktorí sa sťažujú na to, že musia pozerať filmy z domu, toto sú posledné obrazovky, ktoré mnoho ľudí uvidí. Prosím, zostaňte, pokiaľ je to možné, doma, noste rúška a pandémiu berte vážne," apeluje Winter na verejnosť. 

Brutálna FOTO zachytáva desivú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mnohí užívatelia si myslia, že zábery z nemocníc by mohli ostatných prinútiť k svedomitejšiemu dodržiavaniu opatrení alebo prinajmenšom k tomu, aby počas sviatkov nenavštívili príliš veľa ľudí. Ešte stále sa však nájde aj dosť takých, ktorí existenciu koronavírusovej pandémie popierajú a platné obmedzenia nerešpektujú. Neuvedomujú si však, že tým ohrozujú nielen seba, ale aj svojich blízkych. 

Viac o téme: IPadKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu