Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Hrôza v detskej izbe: Keď rodičia zbadali, čo sa v nej nachádza, až ich striaslo

(Zdroj: Facebook/Snake Catchers Ipswich & Logan)

FLINDERS VIEW - Extrémne nebezpečné prekvapenie čakalo na mladú rodinu z austrálskeho štátu Queensland. V detskej izbe totiž našli plaziť sa hada. Okamžite privolali profesionálnych odchytávačov, ktorí sa jedovatého živočícha zbavili.

Do jedného z domov v austrálskom meste Flinders View sa "zatúlala" veľmi jedovatá pakobra východná. Jeho obyvatelia ju našli v detskej izbe, našťastie v nej neboli deti. Na miesto boli privolaní odborníci z organizácie Snake Catchers Ipswich & Logan, ktorí hada odchytili. Ten sa najprv skrýval za nábytkom, potom sa snažil rýchlo odplaziť preč. No odchytávačom nakoniec neunikol. "Je načase odísť, kamoš," hovorí jeden z nich na videu. 

Pakobra východná dorastá do dĺžky 2,5 metra a patrí k najjedovatejším hadom na svete. Jej jed obsahuje množstvo rôznych toxínov, ktoré spôsobujú paralýzu a bránia zrážanlivosti krvi. Najčastejšou príčinou smrti u ľudí, ktorých tento druh pohryzie, býva zástava srdca a krvácanie do mozgu. 

FOTO Dievčatko objavilo pod mostom kožu obrovského hada: Desivá predstava, nikto nevie, kam zmizol

Smrť v dôsledku uštipnutia hada je ale v Austrálii veľmi zriedkavé. I tak ale odborníci odporúčajú, aby boli obyvatelia obozretní. "Hady sa dokážu dostať do príbytkov nielen cez otvorené dvere a okná, ale aj cez tie najmenšie škáry, napríklad v garáži," upozorňujú. 

Viac o téme: HadPakobraAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu