Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdravá a mladá sestrička (32) sa nakazila koronavírusom: Týždeň trpela nezvyčajným PRÍZNAKOM

(Zdroj: Twitter/abc730)

MELBOURNE - Mladá a zdravá pohotovostná zdravotná sestra z austrálskeho Melbourne spozorovala čudný príznak nákazy koronavírsomu ešte predtým, než zašla na testy. Údajne cítila bolesť v dolných končatinách. Okrem toho sa cítila byť slabá a trpela neuveriteľnou únavou.

Tridsaťdvaročná Emily Morrisová z Kráľovskej nemocnice v Melbourne v rozhovore pre televíziu ABC povedala, že pred týždňom a pol si prvýkrát všimla neobvyklé bolesti v nohách. Síce podľa vlastných slov bola zvyknutá celý deň stáť na nohách, ale toto bolo iné. "Odvolali ma zo služby, testovali a potom izolovali, kým som neobdržala výsledky, čo bolo asi o 24 hodín neskôr," hovorí. 

VIDEO Lekár z JIS-ky bežal desiatky kilometrov s rúškom: Vďaka tomu zistil extrémne dôležitú vec

Testy ukázali, že sestrička sa nakazila koronavírusom. Diagnóza ju úplne zničila. V súčasnosti je v karanténe vo vládnom byte, aby nenakazila svoje spolubývajúce. "Cítim sa hrozne. Dostalo ma to takým spôsobom, o akom som nikdy nepremýšľala, najmä ako mladý a zdravý človek," priznala.

Emily zďaleka nie je jedinou zdravotníčkou v štáte Viktória, ktorá sa nakazila vírusom. Okrem nej ochorelo na COVID-19 ďalších najmenej sedemsto zdravotníkov. Dvadsaťšesťročný Sam Martin uviedol, že náhle omdlel a skončil na oddelení pre pacientov s COVID-19, kde strávil tri dni. "Vstal som a v podstate som sa zrútil na podlahu," spomína. Bolo vraj pre neho desivé vedieť, že jeho pľúca nefungujú tak, ako by mali. "Cítite, ako sa to vaše srdce snaží kompenzovať, snaží sa pumpovať krv ešte rýchlejšie, ale jednoducho to nefunguje," ozrejmil. 

Viac o téme: Zdravotná sestraKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu