Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

DNA testy potvrdili ich najhoršie obavy! Dvaja muži podali žalobu: Obrovský omyl v pôrodnici?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Američania John William Carr a Jackie Lee Spencer narodení v auguste roku 1942 sa domnievajú, že ich hneď po narodení zamenili zamestnanci pôrodnice a obaja potom strávili celý život s cudzou rodinou. Žalujú preto rímskokatolícku diecézu vo štáte Západná Virgínia, ktorá prevádzkuje dotknutú nemocnicu, informovala agentúra AP. Zástupcovia diecézy kauzu odmietli komentovať.

Na zámenu prišli muži vlani, keď testy DNA ukázali, že sa ich gény nijako nezhodujú s ich rodinami, no zodpovedajú génom príbuzných toho druhého.

Čítajte aj: Zúfalá matka zverejnila FOTO svojho syna (2): Ľudia idú do kolien, hádajte, čo mu je

Spencer pritom hľadaním muža, ktorého má na rodnom liste uvedeného ako svojho otca, strávil 50 rokov. Z rozprávania totiž vedel, že jeho matku opustil ešte predtým, než sa on sám narodil. Potom, čo príbuzných svojho údajného otca nakoniec našiel, podstúpil testy DNA a zistil, že ho k nim neviaže žiadna pokrvná príbuznosť. Ten istý výsledok potom ukázali testy aj v rodine, s ktorou vyrastal.

Mamičky sú spokojné so
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Z dodatočných testov následne zistil, že je pokrvne príbuzný s rodinou Johna Willamete Carra, ktorý sa narodil v rovnaký deň. Spencer so svojou ženou ho následne kontaktovali a Carrove DNA testy vykázali zhodu s ľuďmi, ktorých za svoju rodinu považoval Spencer.

Pre oboch mužov a ich rodiny priniesla zámena celoživotné následky a požadujú preto od diecézy bližšie neurčené náhrady, uvádza žaloba. „Mnoho ľudí, ktorých mal Jack (Spencer) poznať po celý svoj život, sú už po smrti,“ píše sa v nej. „Má pocit, ako by väčšina jeho rodiny zomrela naraz. Smúti kvôli strate života, ktorý mal viesť, zatiaľ čo zosúlaďuje tieto pocity s láskou a vďačnosťou, ktorú cíti k rodine, ktorú poznal celý život,“ pokračuje dokument.

Modrooký Carr vyhlásil, že vyzerá inak ako zvyšok rodiny, ktorá ho vychovala, a že sa kvôli tomu vždy cítil nepatrične. „No, nikdy som nemal pocit, že tam zapadám, pretože moja matka a otec mali hnedé vlasy a oči, rovnako ako môj brat a sestra,“ uviedol takmer osemdesiatročný muž v žalobe.

Viac o téme: USADieťaPôrodŽalobaVýmenaJohn William CarrJackie Lee Spencer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu