Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Muž utekal pred psom, spadol do studne! Strávil v nej skoro celý týždeň

Zraneného turistu prevážajú do nemocnice. Zobraziť galériu (2)
Zraneného turistu prevážajú do nemocnice. (Zdroj: SITA/AP/BASARNAS)

DENPASAR - Ukrajinca, ktorý na indonézskom ostrove Bali minulý týždeň na úteku pred divým psom spadol do studne a utrpel zlomeninu nohy, zachránili po šiestich dňoch. Oznámila to v pondelok miestna polícia.

Dvadsaťdeväťročný Roberts Jacob Matthews spadol do betónovej studne hlbokej takmer štyri metre začiatkom minulého týždňa a nebol schopný sa z nej dostať. Farmár z obce Pecatu na juhu Bali začul v sobotu jeho volanie o pomoc a informoval ostatných dedinčanov. Tí Matthewsovi poskytli potravu a vodu a chceli ho zachrániť pomocou lana. Roberts však povedal, že nie je možné ho vytiahnuť z dôvodu zranení, ktoré utrpel. 

FOTO Muž utekal pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/BASARNAS)

Do studne sa neskôr spustil tím z indonézskej pátracej a záchrannej služby a turistu vytiahol. Zachráneného previezli na ošetrenie do nemocnice. Mladík úradom povedal, že sa snažil uniknúť divému psovi, ktorý ho naháňal. Pil vodu zo studne, čo mu podľa jeho slov pomohlo prežiť. Matthews, ktorý je na dovolenke na Bali od marca, je držiteľom ukrajinského pasu a má britský vodičský preukaz.

Viac o téme: StudňaZáchranaBali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu