Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mama do izby dcérky nainštalovala bezpečnostnú kameru: VIDEO z nej vydesilo svet

Bezpečnostnú kameru zneužili hackeri.
Bezpečnostnú kameru zneužili hackeri. (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

MISSISSIPPI - So skúsenosťou Ashley LeMayovej z Mississippi by sa mali oboznámiť najmä rodičia, ktorí nainštalovali do detských izieb svojich ratolestí bezpečnostné kamery s pripojením na internet. Tieto zariadenia sú totiž veľmi ľahko zneužiteľné hackermi so všetkými ich špinavými praktikami, drzosťou a bezohľadnosťou.

Ashley LeMayová pracuje ako zdravotná sestra. To bol hlavný dôvod, prečo nainštalovala v detskej izbe svojej osemročnej dcérky bezpečnostnú kameru. Dievčatko si mohla takto kedykoľvek pozrieť a potešiť sa pohľadom na jej pokojný spánok. Radosť z elektronického zariadenia pripojeného na wifi však z mamičky vyprchala krátko po jeho inštalácii. „Predtým, ako som si tú kameru zaobstarala, pozorne som zvážila viaceré možnosti, kým som si vybrala práve značku Ring,“ hovorí Američanka. „Chcela som naozaj niečo bezpečné.“ Lenže už na štvrtý deň jej malá Alyssa povedala, že počula hlasné zvuky šíriace sa z jej izby. Potom ju vraj niekto pozdravil a pustil detskú pesničku "Tiptoe Through the Tulips". 

Záznam z kamery neklamal. Dievčatko na ňom vystrašene hľadí do kamery, z ktorej sa šíri cudzí hlas hackera. Alyssa sa potom vystrašene pýta, kto je to. „Som Santa Claus,“ hovorí neznámy. „Nechceš byť mojím najlepším priateľom?“ Dievčatku neskôr prikazuje, aby si rozhádzala izbu a rozbila televízor. „Neviem, kto si,“ hovorí zmätené dieťa a potom kričí na svoju mamu.

Čítajte aj: Hostia ubytovaní v desiatkach hotelov sú zhrození: Tajné kamery snímali ich život, TU boli skryté

Matka potvrdila, že jej dcéra po tomto zážitku odmietla vstúpiť niekoľko dní do svojej izby. Desivý príbeh z Mississippi tak rozšíril počet podobných udalostí s kamerami Ring, ktoré boli zaznamenané v štátoch Georgia, Florida a Texas. Výrobca týchto zariadení však tvrdí, že jeho výrobky sú bezpečné. „Skúmame tento problém a podnikáme príslušné kroky. Tento incident nemožno spájať s pochybnosťami o bezpečnosti kamier Ring,“ uviedla spoločnosť. Všetko je vraj dielo hackerov, ktorí sa dokážu nabúrať do účtov a hesiel zákazníkov a potom svojimi podradnými hereckými výkonmi spochybňujú dôveryhodnosť bezpečnostných zariadení a u klientov vyvolávajú strach a obavy.  

Viac o téme: HackeriÚtokBezpečnostná kamera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu