Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hostia ubytovaní v desiatkach hotelov sú zhrození: Tajné kamery snímali ich život, TU boli skryté

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

Dvaja muži boli zatknutí a ďalší sú vyšetrovaní v súvislosti s hotelovým škandálom v Južnej Kórei. V desiatkach izieb v tridsiatich hoteloch nachádzajúcich sa v desiatich rôznych mestách krajiny boli totiž skryté kamery, ktoré natáčali hostí. Zábery boli následne zverejnené na internete, sprístupnené tým divákom, ktorí za ne zaplatili.

Kamery boli skryté vo vnútri digitálnych televíznych boxov, v zásuvkách či držiaku na fén. Oddelenie Cyber Investigation spadajúce pod kórejskú Národnú policajnú agentúru uviedlo, že zábery z kamier putovali na internet.

Webstránka so záznamami mala viac než 4000 členov, 97 z nich mesačne platilo takmer 45 dolárov za extra funkcie, ako napríklad prehrávanie niektorých živých prenosov. Od novembra 2018 do súčasnosti si prevádzkovatelia webstránky týmto spôsobom zarobili 6000 dolárov.

Hostia ubytovaní v desiatkach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"V minulosti sa vyskytol podobný prípad, kedy boli v hoteli nainštalované kamery, ktoré tajne a nepretržite zaznamenávali dianie. Toto je však prvý prípad, kedy polícia zaznamenala živé prenosy na internete z takýchto kamier," uviedla polícia. 

Hotely majú tajné izby, o ktorých vám nepovedia: Na TOTO slúžia

Južná Kórea má vážny problém so špionážnymi kamerami a nezákonným nakrúcaním. V roku 2017 polícia pracovala na viac ako 6400 prípadoch nelegálneho natáčania, v roku 2012 išlo o 2400 prípadov. Vlani sa desaťtisíce žien vydali do ulíc Soulu a iných miest, aby proti tejto praktike protestovali. "Môj život nie je vaše porno," znelo hlavné heslo protestu. 

Hostia ubytovaní v desiatkach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Soul reagoval spustením špeciálneho ženského tímu inšpektoriek, ktoré pravidelne kontrolujú 20-tisíc verejných toaliet kvôli prípadným špionážnym kamerám. Niektorí kritici tento krok odsúdili ako povrchnú reakciu na spoločenský problém. Počítačová špecialistka Ji-soová, ktorá odstraňuje internetové snímky zverejnené bez súhlasu ľudí, povedala, že o jej služby je čoraz väčší záujem.

Viac o téme: HotelJužná kóreaTajná kamera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu