Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Väzeň odsúdený na doživotie prekonal klinickú smrť: Bol technicky mŕtvy, chce na slobodu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Americký súd zamietol žiadosť o prepustenie odsúdeného vraha, ktorý tvrdil, že svoj doživotný trest si už odpykal vzhľadom na to, že vo väzení prekonal klinickú smrť. O kurióznom prípade informoval spravodajský web BBC.

Šesťdesiatšesťročný Benjamin Schreiber bol v Iowe odsúdený na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia za to, že v roku 1996 ubil jedného muža na smrť. V žiadosti o prepustenie argumentoval tým, že trest dokončil, keď sa mu pred štyrmi rokmi na krátky čas zastavilo srdce. Sudcovia označili žiadosť síce za originálnu, ale zato nepresvedčivú s tým, že evidentne nie je mŕtvy, keď právne dokumenty podpísal. 

Väzeň odsúdený na doživotie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

U Schreibera sa v roku 2015 vyskytla sepsa v reakcii na komplikácie súvisiace s obličkovými kameňmi. Lekári ho v nemocnici museli oživovať, väzeň sa ale plne zotavil a vrátil sa za mreže. Vlani vyhlásil, že bol oživovaný proti svojej vôli a keďže bol mŕtvy, svoj trest technicky dokončil. 

Žiadosť najprv zamietol súd nižšej inštancie, právnik odsúdeného sa ale odvolal. Minulú stredu nakoniec odvolací súd potvrdil prvostupňový rozsudok s tým, že Schreiberov trest bude dokončený, keď bude formálne vyhlásený za mŕtveho. 

Viac o téme: VäzeňVäzenieKlinická smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu