Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tínedžerka (19) mala mimoriadne bolestivú menštruáciu: Keď chcela mať prvý sex, zistila prečo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GILLINGHAM - Devätnásťročná Britka celé roky trpela bolestivými menštruáciami. Nedávno, keď sa prvýkrát pokúsila mať sex, zistila príčinu svojej agónie. Gynekológ totiž zistil, že tínedžerka má dve vagíny, dva krčky maternice a rovnako dve maternice. Bolesť spôsobujú maternice, ktoré menštruujú súčasne.

Molly-Rose Taylorová dostala svoju prvú menštruáciu v deviatich rokoch. Odvtedy počas svojich dní priam omdlievala od bolesti. Keď sa pokúšala zaviesť si tampón, vždy jej vypadol von. Lekári opakovane ignorovali symptómy a tínedžerke štyrikrát určili zlú diagnózu. Pravdu sa dozvedela až pri prvom pokuse o pohlavný styk so svojím priateľom. Vyšetrenia odhalili, že trpí zriedkavou chorobou uterus didelphys, čo znamená, že má dve sady pohlavných orgánov. Bolesti jej spôsobuje dvojnásobný menzes. 

Tínedžerka (19) mala mimoriadne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Doktori tvrdili, že za to môže môj vek a to, že moje telo je stále veľmi mladé a nedokáže sa s tým vysporiadať. Začala som sa báť v momente, keď som sa prvý raz chcela milovať s priateľom. Bolo to nemožné a extrémne bolestivé," hovorí Molly-Rose. Vraj cítila, že vo vnútri vagíny má kus kože, ktorá jej pohlavný orgán delí na dve časti. Zdôveriť sa s tým niekomu však považovala za príliš trápne. 

FOTO Natalie (35) spáva s manželom len raz do roka: Chcela by častejšie, ale TOTO jej v tom bráni

Taylorová dnes tvrdí, že o jej chorobe neexistuje takmer žiadne povedomie ani u lekárov. Predtým, než prvýkrát počula názov svojej diagnózy, ju musela dlho a komplikovane hľadať na internete. V auguste 2017 podstúpila potrebnú operáciu na odstránenie svojho hendikepu. Svoj príbeh verejne zdieľa preto, aby zvýšila informovanosť iných dievčat a žien o tejto chorobe. 

Viac o téme: Dvojitá vagína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu