Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodina trávila dovolenku v štvorhviezdičkovom hoteli v Turecku: Dcérka (†2) sa tam nakazila a zomrela!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

TURECKO - Mladá rodina z Veľkej Británie momentálne prežíva tie najhoršie chvíle v živote. Umrela totiž ich dvojročná dcérka, a to len pár dní po návrate z dovolenky v Turecku. V štvorhviezdičkovom hoteli sa totiž nakazila nebezpečnou baktériou. Matka čelila krutému rozhodnutiu, napokon malú Allie nechala odpojiť od prístrojov.

Matka zosnulej Allie Katie Dawsonová prezradila, že na desaťdňovom pobyte trpeli všetci členovia rodiny žalúdočnými kŕčmi a hnačkou. Obávala sa, že luxusný rezort Crystal Sunset v Turecku nie je takým dobrým miestom na odpočinok, ako sa prezentuje.

Dovolenku rezervovala prostredníctvom britskej leteckej spoločnosti Jet2. "Jedlo bolo často nezakryté a občas nám ho servírovali vlažné. Okolo jedla dokonca poletovali vtáky a v bazéne plávali výkaly. Keď som na to upozornila personál, jednoducho ich vybrali von bez toho, aby bazén uzatvorili a dôkladne vyčistili," hovorí. 

Rodina trávila dovolenku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Prvé zdravotné problémy sa u jej dcérky objavili päť dní po návrate domov. Trpela žalúdočnými kŕčmi, hnačkou, stratou chuti do jedla a upadla do bezvedomia. Lekári zistili, že sa nakazila baktériou E.Coli, čo viedlo k smrteľnej otrave jedlom zvanej hemolyticko-uremický syndróm. Ten napáda krv a cievy, čo spôsobuje deštrukciu krvných doštičiek. Môže viesť až k zlyhaniu obličiek a poškodeniu mozgu.

Lekári preto Allie uviedli do umelej kómy. Magnetická rezonancia ale bohužiaľ odhalila neodvratné poškodenie mozgu a už sa jej nedalo pomôcť. Katie sa preto rozhodla nechať ju odpojiť od prístrojov. 

Rodina trávila dovolenku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodina poverila špecializovaného medzištátneho právnika Irwina Mitchella, aby prípad vyšetril. K incidentu sa vyjadrila aj hovorkyňa spoločnosti Jet2. "Je nám veľmi ľúto, že sa dozvedáme o tejto tragickej udalosti a chceli by sme vyjadriť pani Dawsonovej a jej rodine úprimnú sústrasť," uviedla. Luxusné letovisko Crystal Sunset prípad doposiaľ nekomentovalo.

Viac o téme: TureckoDovolenkaTragédiaBaktéria e.coli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu