Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tradičná súťaž sa zmenila na tragédiu: Žena sa udusila koláčom

Vo videu je vidieť súťažiacich, ako jedia koláče a Zobraziť galériu (2)
Vo videu je vidieť súťažiacich, ako jedia koláče a "lamingtony" čo najrýchlejšie (Zdroj: Repro foto YouTube/Sky News Australia, Getty Images)

HERVEY BAY - Súťaž sa zmenila na tragédiu. Populárne preteky v tom, kto najrýchlejšie zje koláče, sa pre 60-ročnú ženu skončili fatálne. Ani okamžitá prvá pomoc a zásah záchranárov súťažiacej nedokázali pomôcť. Informoval o tom portál news.com.

V hoteli Beach House v Scarness neďaleko zálivu Hervey Bay v štáte Queensland oslavovali v nedeľu Deň Austrálie, štátneho sviatku pri príležitosti príchodu prvých Európanov do Austrálie. Tento deň sa spája s tradičnou a populárnou "jedáckou" súťažou, v ktorej sa pretekajú súťažiaci v tom, kto zje čo najrýchlejšie najviac koláčov.

Portál news.com uvádza, že žena, ktorá mala 60 rokov, dostala počas tejto akcie záchvat. Z danej súťaže existuje aj video, ktoré ukazuje, ako súťažiaci rýchlo jedia koláče a tradičné austrálske jedlo nazývané lamington. Ide piškótový zákusok poliaty čokoládou a posypaný sušeným kokosom. A práve tento zákusok sa stal pred 60-ročnú Austrálčanku osudným. 

Lamington
Zobraziť galériu (2)
Lamington  (Zdroj: Getty Images)

Hoteloví pracovníci, účastníci súťaže a zdravotníci ihneď po tom, ako žena odpadla a začala sa dusiť, začali s kardiopulmonálnou resuscitáciou (KPR), ktorá trvala asi 30 minút. Napriek rýchlemu a dlhému zásahu to žena neprežila.

Svedkovia povedali, že si žena "napchala" do úst jeden z koláčov, keď sa dostala do ťažkostí a následne sa začala dusiť. Zábery zo súťaže, ktoré sa natočili ešte pred tragédiu, ukazuje "jedákov" za stolom, na ktorom majú položené okrem koláčov aj poháre vody. Okolo súťažiacich stoja fanúšikovia, ktorí ich povzbudzujú. 

Hotel Beach House, v ktorom sa konala osudná súťaž, uverejnil na Facebooku správu, v ktorej vyjadril úprimnú sústrasť rodine a priateľom tejto ženy, ktorá nebola menovaná. Tiež sa poďakoval za profesionálnu reakciu zamestnancov aj záchranárov počas tohto tragického incidentu.

Viac o téme: SmrťAustráliaLamington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu