Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žena šla do kurína pozbierať vajcia: Už sa odtiaľ nevrátila živá, hrôzostrašná smrť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ADELAIDE - Staršia žena z Južnej Austrálie zomrela po tom, ako ju napadol kohút pri zbieraní vajec v kuríne. Bohužiaľ doplatila na to, že trpela kŕčovými žilami, inak by určite prežila. Odborník preto varuje, že je potrebné byť obozretný, ak tiež trpíte touto zdravotnou komplikáciou.

Nemenovaná dôchodkyňa žijúca v odľahlej oblasti na juhu centrálnej Austrálie išla pozbierať vajíčka od svojich sliepok. V kurníku ju ale napadol kohút a ďobol ju do dolnej časti ľavej nohy. Bohužiaľ ale zasiahol práve kŕčovú žilu, v dôsledku čoho žena vykrvácala. Podľa profesora Rogera Byarda z Univerzity v Adelaide sa tejto smrti dalo zabrániť. "Keby si na ranu položila palec a privolala pomoc, mohla prežiť," povedal pre portál 10daily.com.au.

Žena šla do kurína
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

O prípade informoval časopis Forenzná veda, medicína a patológia ako súčasť štúdie zaoberajúcej sa identifikáciou rán od malých zvierat počas pitvy. "Tento prípad dokazuje, že aj malé domáce zvieratá dokážu človeku spôsobiť smrteľné zranenia, pokial obeť trpí nejakým špecifickým vaskulárnym ochorením," vysvetlil profesor. Podľa neho už diera veľkosti zápalkovej hlavičky v kŕčovej žile môže viesť k vykrvácaniu. 

Byard prípady náhodných úmrtí skúma ako forenzný expert už tridsať rokov. V súvislosti s úmrtím seniorky upozorňuje na riziká vyplývajúce z poškodenia kŕčových žíl. "Ak si ich zraníte, nepanikárte. Je potrebné na ranu zatlačiť a okamžite privolať pomoc," uvádza. 

Viac o téme: SmrťKŕčové žilyAustráliaKohútútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu