Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krutá smrť v Anglicku: VIDEO Muž uviazol dolu hlavou v komíne, záchranári nemali šancu

(Zdroj: YouTube/Ruptly)

LONDÝN - Muž, ktorý v meste Carlisle na severozápade Anglicka uviazol hlavu dole na 80 metrov vysokom komíne a ktorého sa v pondelok od skorého rána pokúšali vyslobodiť záchranári, zomrel. Informovala o tom britská polícia. Tím záchranárov sa pokúšal muža dostať dolu pomocou vrtuľníka a neskôr aj s využitím špeciálnej vysokozdvižnej plošiny. Zatiaľ sa nevie, čo presne sa prihodilo a čo muž na vrchu komína bývalej továrne robil.

Dievča (†18) zabili hrozivým spôsobom, upálená zaživa na streche školy: Padlo 16 trestov smrti

Komín postavený v roku 1836 ako súčasť továrne na spracovanie bavlny patrí k dominantám 70-tisícového mesta. Polícia sa o mužovi, ktorý uviazol v blízkosti jeho vrcholu, dozvedela v pondelok po 03.00 h SEČ.

"Záchranné zložky pracujú na tom, aby situáciu na komíne Dixons bezpečne vyriešili, a to vrátane využitia vrtuľníka," citoval včera server BBC hovorcu miestnej polície Matta Kennerleyho. "Záchrana však zatiaľ nebola možná vzhľadom na vratkú pozíciu muža ... teraz pokračujeme v úsilí sa k nemu dostať zo zeme," dodal.

Päťdesiatnik, ktorého totožnosť polícia pozná, visel na vrchole komína za nohy vyše 12 hodín. Spočiatku so záchranármi komunikoval, počas dňa sa ale odmlčal a lekári nevedeli, v akom je stave. Pomôcť sa mu snažila skupina hasičov, pripravený bol aj tím vysokohorských záchranárov.

Telo muža sa podarilo zniesť krátko po 17.00 h miestneho času (18.00 h SEČ). Polícia však krátko na to potvrdila, že je mŕtvy.

Viac o téme: KomínZáchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu