Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Z FOTO stromčeka mladého páru vás strasie od hnusu: Nápadité, no pre väčšinu smrteľníkov hrozné

Mladý pár si vyzdobil vianočný stromček hadími kožami. Zobraziť galériu (5)
Mladý pár si vyzdobil vianočný stromček hadími kožami. (Zdroj: FB/Stew Lalor, FB/Brisbane Snake Catchers)

BRISBANE - Keď príde na vianočný stromček, každý z nás do jeho dekorácie rád pridá niečo svoje. Dôkazom je tento pár z Queenslandu, ktorý použil hadiu kožu namiesto reťaze na vianočný stromček. Podľa ich slov chceli urobiť niečo odlišné od bežných ľudí a zároveň prezentovať svoju vášeň pre hady.

Lauren Roseová (27) a jej priateľ Stewart Lalor (28), ktorý sa živí ako profesionálny odchytávač hadov, chceli prostredníctvom vianočného stromčeka vyjadriť svoju náklonnosť k plazom. Pár z austrálskeho Brisbanu v štáte Queensland, vo svojom dome chová 36 hadov, pričom 20 z nich sú pytóny a zvyšných 16 hadov predstavuje najnebezpečnejšie druhy na svete.

Na snímke je Lauren Roseová a jej priateľ Stewart Lalor.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke je Lauren Roseová a jej priateľ Stewart Lalor.  (Zdroj: FB/Stew Lalor)

V dôsledku svojej vášne pre chovanie hadov sa v ich dome v priebehu roku nahromadí veľké množstvo hadích koží. Lauren so Stewartom si preto povedali, že tieto kože nejako využijú. Použili ich ako reťaze na svoj vianočný stromček. „Bolo to zábavné, urobiť tento rok niečo odlišné. Povedali sme si, prečo neurobiť niečo bláznivé,“ uviedla Lauren.

Na snímke je vianočný stromček dvojice.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke je vianočný stromček dvojice.  (Zdroj: FB/Brisbane Snake Catchers)

Ďalej povedala, že hadie kože udržiavajú v perfektnom stave, preto jej táto nezvyčajná dekorácia prišla ako skvelý nápad. „Pre mňa to nie je nič extra, ale veľa ľudí si myslí, že sme blázni. Jednoducho naše plazy milujeme, prečo ich teda neurobiť súčasťou našich Vianoc?“ vysvetlila Lauren. Prezradila, že pre ňu je to spôsob, ako si na Vianoce uctiť vlastné hady.

Dodala, že pytóny sa nachádzajú v samostatnej miestnosti a v ďalšej izbe sú ostatné jedovaté hady. Sú rôznych dĺžok, takže sa im podarilo získať rôzne dlhé „reťaze“ na stromček. „Rozhodla som sa, že dám dokopy všetky odtiene hadích koží a spojím to na vianočnom stromčeku. Mám rada, keď som iná.“ Podľa jej názoru by sa práve v týchto dňoch mali ľudia zrelaxovať a nebrať veci vážne.

Mladý pár si vyzdobil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Brisbane Snake Catchers)

„Je čas trochu sa zabaviť, tak prečo nejsť proti normám a porušiť tradíciu, aby ste urobili niečo bláznivé. Niektorí ľudia zdobia stromček maškrtami pre psy. Toto sú veci, ktoré nás ako ľudí definujú,“ skonštatovala Lauren, ktorá sa živí ako šéfkuchárka. Prezradila tiež, že už ako dieťa vlastnila pár hadov, rovnako tak aj jej partner.

Mladý pár si vyzdobil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Brisbane Snake Catchers)

Ich spoločná záľuba ich v roku 2010 priviedla k myšlienke chovu plazov vo vlastnom byte. Stewart svoju lásku k plazom zobral skutočne vážne, dokonca sa stal profesionálnym odchytávačom hadov. V roku 2016 si založil firmu s názvom Brisbane Snake Catchers. „Všetkým jedovatým hadom dávame roztomilé mená, aby sme ich zbavili nebezpečného imidžu,“ dodala Lauren.

Viac o téme: VianoceStromčekHadyVýzdoba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu