Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Osamelá babička má neskutočne veľké srdce: Zobrala 500 škatúľ a...

Fran Clarková Zobraziť galériu (2)
Fran Clarková (Zdroj: Profimedia)

BRISTOL - Táto osemdesiatročná babička z Bristolu má skutočne srdce na pravom mieste. Za posledný rok pripravila 500 vianočných škatúľ so šikovnými drobnosťami, ktoré počas Vianoc daruje útulkom pre bezdomovcov a detským organizáciám. Vo svojom okolí je známa ako "skutočný Santa".

Fran Clarková (80) je dôkazom toho, že dobro ešte nevymrelo. Pripravila 500 vianočných škatúľ, ktorými chce šíriť lásku a dobrotu. V každej z nich je pár užitočných drobností ako mydlo či zubné kefky. Daruje ich útulkom pre bezdomovcov a detským organizáciám.

Fran strávila výrobou jednej škatule hodinu denne. S nápadom prišla pred štyrmi roky, keď sa presťahovala do domova dôchodcov a cítila sa osamelo. V cirkevnom časopise zbadala reklamu na darčekovú výzvu a rozhodla sa, že aj ona chce meniť životy nešťastných ľudí k lepšiemu.

Čítajte aj: Najkrajší symbol sviatkov: Vianočný stromček má bohatú históriu, poznáte jeho legendu?

„Môj syn spolu s vnúčatami bývali oproti mne, chodili ma často navštevovať. Keď som sa ale presťahovala, už sme sa nevídali tak často,“ vysvetlila Fran dôvod svojej samoty. Vďaka svojmu dobrosrdečnému nápadu získala izbu na poschodí, aby mohla nerušene pracovať na darčekových škatuľkách.

Fran Clarková
Zobraziť galériu (2)
Fran Clarková  (Zdroj: Profimedia)

Dary sa líšia podľa toho, komu poputujú. Dospelým nadelila oblečenie, domino a balík kariet, ako aj vyššie uvedené dary. Deti obdarovala hračkami, knihami či farebnými ceruzkami.

Škatule dostáva z miestneho obchodu s topánkami, ktorý jej denne vyhradí až 15 kusov. „Fran prichádza pravidelne, aby vyzdvihla škatule od topánok. Vždy nám rozjasní deň, keď povie, že poslúžia na dobrú vec,“ prezradil vedúci obchodu William Jacob. Fran na každú zo škatuliek minie približne šesť eur, čo je takmer 3 000 eur ročne.

Väčšinu platí zo svojho vrecka, no dostáva aj charitatívne príspevky. V prípade vianočných škatúľ jej pomáhajú priatelia z domova dôchodcov a dokonca aj pracovníci. Pomáhajú jej zdobiť škatule a často prispejú svojimi vlastnými darčekmi.

Viac o téme: VianoceDarčekyDobročinnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu