Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Študentka (†18) sa nasťahovala na internát, o štyri dni zomrela: Patológovia sú z jej smrti zmätení

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Abigail Hall)

SHEFFIELD - Osemnásťročná študentka univerzity v Sheffielde bez zreteľného dôvodu upadla do bezvedomia a neskôr umrela. Stalo sa to len štyri dni po tom, ako sa nasťahovala na internát. Jej smrť zaskočila dokonca aj samotných lekárov, niekoľko dní pred smrťou údajne nekontrolovateľne zvracala.

Záhadná a náhla smrť, ku ktorej došlo na internáte univerzity, mätie lekárov aj patológov. Abigail Hallová sa tri dni sťažovala na bolesť v žalúdku a neustále zvracanie a všetko to vyvrcholilo kolapsom v jej internátnej izbe. Deň pred smrťou dievčinu zaviezli jej rodičia k lekárovi Thomasovi Pollakovi. Keď sa pacientky spýtal, akú konzistenciu majú jej zvratky, odpovedala, že sú "ako kávové zrná". 

Pollak Abigailinej matke údajne povedal, že už veľa študentov prišlo do jeho ambulancie s vírusmi. "Povedal, že by mohlo ísť o vírus alebo začiatok apendicitídy. Vypísal jej nejaký recept," tvrdí Charlotte Hallová. Spolubývajúca Agata Paliwadová prišla Abigail skontrolovať okolo siedmej hodiny večer. Neležala v posteli, tak si myslela, že prišli jej rodičia a zaviezli ju domov. Keď však Agata odchádzala z izby, všimla si, že sa v kúpeľni svieti. Našla ju tam v bezvedomí. Paliwadová okamžite zavolala pomoc a niektorí z jej spolužiakov poskytli Hallovej prvú pomoc. Napriek maximálnemu úsiliu študentov a neskôr zdravotníkov sa ju však nepodarilo zachrániť. 

Študentka (†18) sa nasťahovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Abigail Hall)

Patológ Simon Kim Survana uviedol, že posmrtná obhliadka tela odhalila aspiračný materiál v Abigailiných pľúcach, no nemá nijaké vysvetlenie na to, prečo sa tam materiál nachádzal. Ako prvotnú príčinu smrti stanovil aspiratívnu pneumotitídu, kedy je cudzí predmet v pľúcach pohlcovaný pľúcami. Druhou príčinou bola idiopatická gastroenteritída. U nebohej došlo k vnútornému krvácaniu v dôsledku toho, že neustále zvracala. 

Študentka (†18) sa nasťahovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Abigail Hall)

Dievčina sa údajne krátko pred smrťou zúčastnila párty so spolužiakmi, kde vypila pár drinkov. Kamarátom povedala, že sa cíti byť trochu pripitá, ale nie je úplne na mol. Krátko nato sa začala sťažovať na ostrú bolesť brucha a po dvadsiatich minútach začala zvracať. Polícia v jej úmrtí nevidí žiadne podozrivé okolnosti. Vyšetrovanie však naďalej pokračuje. Rodina, priatelia a Abigailin priateľ Josh sú z nečakanej smrti zdrvení. Josh prezradil, že dvojica sa krátko predtým zasnúbila. 

Viac o téme: ŠtudentkaZáhadná smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu