Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Turista vystrčil ruku z auta, chcel pohladkať leva: Neurobte tú istú chybu ako on!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Wildlife Sightings)

JUŽNÁ AFRIKA - Nechýbalo veľa a tento nie príliš múdry turista by počas návštevy afrického safari prišiel o ruku. Pokúsil sa totiž pohladkať leva. Len vďaka rýchlej reakcii ďalšieho turistu sa podarilo predísť veľkej tragédii.

Nakrútené zábery zachytávajú priebeh celej udalosti. Mladík cez otvorené okno džípu natiahol ruku, aby pohladkal samotného kráľa zvierat. Lev na neho okamžite zaručal a vyceril svoje zuby, čím mu dal jasne najavo, aby sa o nič podobné už nepokúšal. Ďalší z turistov, ktorí celý incident sledovali, sa naklonil k oknu a zavrel ho. 

VIDEO Turista vystrčil ruku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Wildlife Sightings)

Je otázne, čo by nasledovalo, keby tak neurobil a okno zostalo otvorené. "Iba tí, ktorí pracujú vo voľnej prírode, vedia, aký je lev rýchly a že môže odtrhnúť ruku človeku, ktorý sa ho dotkol," uviedol Naas Smith, juhoafrický sprievodca safari. Podľa neho má lev silu vytiahnuť dospelého človeka za ruku priamo z auta. "Toho muža by dokázal vytiahnuť za ruku cez okno auta a na mieste ho zabiť pred očami jeho kamarátov. Spravil naozaj neskutočne hlúpu vec," dodáva Smith.

Vo veľkom riziku sa mohli ocitnúť aj ostatní pasažieri džípu. Šelma sa totiž mohla cez otvorené okno ľahko dostať dovnútra a roztrhať na kusy celú posádku. "Ak by lev niečo mužovi urobil, museli by sme ho utratiť," konštatuje na záver Smith.

Viac o téme: TuristaLevSafari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu