Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Sporo odeté ženy tancovali pred mešitou: V dovolenkovom raji zavarili všetkým turistom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petros Karadjias)

KUALA LUMPUR - Mešita v meste Kota Kinabalu v malajzijskej časti ostrova Borneo zakázala vstup všetkým turistom. Rozhodnutiu predchádzalo video, ktoré sa objavilo na internete a ktoré ukazovalo dve sporo odeté ženy, ako tancujú na múre pred mešitou. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC News.

Chystáte sa do tejto obľúbenej dovolenkovej destinácie? Domáci sa nahnevali, vysoké pokuty

Malajzijské úrady oznámili, že sa obe turistky, ktoré na videu tancujú v krátkych šortkách a v topoch odhaľujúcich brucho, snažia identifikovať a nájsť. Podľa vzhľadu zrejme pochádzajú z východnej Ázie.

Na facebooku sa video tancujúcej dvojice už dočkalo zhruba 270-tisíc prezretí. Podľa oficiálneho činiteľa ministerstva turistiky štátu Sabah, kde Kota Kinabalu leží, je video dôkazom "nedostatku rešpektu voči veriacim". Najvyšší predstaviteľ mešity v nedeľu oznámil, že verejná doprava bude mať zakázané voziť k mešite turistov.

Nejde o prvý prípad, keď sa cudzinci v štáte Sabah správali z hľadiska miestnej kultúry nevhodne. V roku 2015 jeden malajzijský činiteľ obvinil skupinu turistov, ktorí sa vyzliekli na vrcholku posvätnej hory, že zavinili zemetrasenie, ktoré zabilo 16 ľudí.

Viac o téme: TanecTuristiMešitaBorneo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu