Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Školáčka (9) napísala mame list: Prečítala si ho a zostala zdrvená, nič netušila

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANCTUARY POINT - Začalo to obyčajným listom pre mamu, jeho obsah sa však obrátil na šokujúcu informáciu. Malá školáčka prehovorila o šikane, ktorú dennodenne zažíva v škole. Jej mama priznala, že dcéra v poslednom čase chodila domov veľmi nervózna a podráždená, no netušila, čo sa s ňou v skutočnosti deje.

Príbeh nevinnej školáčky sa začal ako rozprávka, neskôr sa však realita obrátila na krutú pravdu. Deväťročná Chloe Sheppardová z Austrálie napísala svojej mame list, v ktorom hovorí o šikane voči jej osobe. "Ja som to dieťa, na ktoré sa stále kričí, všetci sa zo mňa smejú a šikanujú ma. Som veľmi smutná, trvá to nekonečne dlho. Jedine doma sa cítim v bezpečí. Prosím ťa, mami, urob niečo a zachráň ma," stojí v ňom. 

Školáčka (9) napísala mame
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Kelly vraj ani len netušila, čo sa deje s jej milovanou dcérou. Všetko sa prevalilo až nedávno, keď dostala spomínaný list. "Keď som sa to dozvedela, zlomilo ma to. Cítila som sa tak bezmocne," povedala. List preto okamžite zobrala a ukázala v škole v mestečku Sanctuary Point v štáte Nový Južný Wales, ktorú Chloe navštevuje. V škole boli vraj z toho veľmi prekvapení a ihneď privolali poradcu, ktorý sa začal problému venovať. 

VIDEO Brutálna šikana na základnej škole v Demandiciach: Útočníci už poznajú svoje tresty

Podľa Kelly Sheppardovej je dobré, keď sa o šikane otvorene rozpráva. "Naša žiačka s nami nikdy o svojom probléme nehovorila, preto som rada, že sa rozhodla vyjadriť emócie práve takto a my sme mohli v tejto veci niečo podniknúť," skonštatovala jedna z učiteliek. 

Viac o téme: ListAustráliaŠikana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu