Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sarah sa tešila na svoje prvé bábätko: Netušila, že tehotenstvo u nej vyvolá závažné ochorenie

Sarah Jouannyová Zobraziť galériu (2)
Sarah Jouannyová (Zdroj: profimedia.sk)

PERTH - Keď čakala Sarah Jouannyová (32) z austrálskeho Perthu svoje prvé dieťa, v treťom mesiaci tehotenstva si všimla, že jej akosi opúcha noha. Nakoniec sa zväčšila až dvojnásobne a poriadne ju bolela. Bohužiaľ, lekári pre ňu nemali dobrú správu, no ona sa rozhodla s nepriazňou osudu bojovať.

Horor v trnavskej nemocnici: Keď matka uvidela svoju ročnú dcérku, prišiel hnev a zúfalstvo

Najprv sa odborníkom nedarilo zistiť, čo žene je. Testy neodhalili žiadnu príčinu a jej rodina dúfala, že opuch po pôrode jednoducho zmizne. To sa však nestalo. Lekári jej neskôr povedali, že trpí lymfedémom, nevyliečiteľným ochorením, ktoré spôsobuje opuch v tkanivách tela a bol vyvolaný jej tehotenstvom.

Sarah sa tešila na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Aj keď Sarah nedávali zdravotníci veľkú nádej na zlepšeniu stavu, ona sa rozhodla skúmať svoje možnosti na vlastnú päsť a rozhodla sa pre liposukciu. Jej bolesti boli naozaj veľké a noha sa naďalej zväčšovala, takže sa rozhodla riskovať a podľa svojich slov urobila len a len dobre.

"Posledný chirurgický zákrok mi výrazne ovplyvnil môj život. Koža na ľavej nohe už nie je taká ťažká a hoci v budúcnosti budem potrebovať ďalšie operácie, som spokojná a konečne ma nič neobmedzuje v pohybe," citoval portál metro.co.uk Sarah, ktorá už dala za operácie v prepočte vyše 22-tisíc eur.

Sarah sa tešila na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Učiteľka základnej školy sa teraz snaží zvýšiť povedomie o liposukcii, aby pomohla aj ostatným pacientom trpiacim týmto ochorením. "Odporúčam každému, aby preskúmal rôzne možnosti, nikdy sa nevzdám a hoci neexistuje žiadna liečba, verím, že túto prekážku porazím," hovorí odhodlaná mamička.

Viac o téme: RastNohaTehotenstvo LymfedémSarah Jouanny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu