Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Organizátori protestov Za slušné Slovensko požiadali o stretnutie s prezidentom Kiskom

Účastníci občianskeho zhromaždenia Za slušné Slovensko pred Úradom vlády SR. Zobraziť galériu (2)
Účastníci občianskeho zhromaždenia Za slušné Slovensko pred Úradom vlády SR. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko požiadali prezidenta Andreja Kisku o stretnutie. Dnes o tom informoval jeden z organizátorov Juraj Seliga.

"Vážený pán Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky, v zmysle ústavy je prezident hlavou štátu, ktorá reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Z tohto dôvodu a vzhľadom na aktuálnu spoločenskú situáciu si Vás ako organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko a zástupcovia občianskej verejnosti dovoľujeme požiadať o prijatie," uvádza sa v žiadosti zaslanej hlave štátu. Na stretnutí by organizátori prezidentovi radi vysvetlili svoje požiadavky a svoje ďalšie zamýšľané kroky. "Rovnako by sme s Vami chceli hovoriť o spôsobe, ako obnoviť dôveru občianskej verejnosti v štátnu moc," dodali.

V piatok minulý týždeň boli po celom Slovensku, ale aj v Európe a vo svete, zhromaždenia Za slušné Slovensko. Organizátori a zúčastnení žiadali vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej za účasti medzinárodných vyšetrovateľov. Vyslovili sa tiež za predčasné voľby.

Účastníci občianskeho zhromaždenia Za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

 

 

Viac o téme: ProtestZhromaždenieAndrej KiskaZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu