Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodičia si všimli, že v ich dcére niečo rastie: Vyšetrenie odhalilo príšernú pravdu na FOTO

Ultrazvuk odhalil parazitujúce dvojča Zobraziť galériu (2)
Ultrazvuk odhalil parazitujúce dvojča (Zdroj: profimedia.sk)

GUJARAT - Rodičia sedemmesačnej Prinsy Rathavavovej z Indie si všimli, že sa na jej tele objavil útvar, ktorý sa neustále zväčšoval. Lekári neskôr zistili, že v tomto prípade došlo k zriedkavej anomálii. Malá pacientka je už v poriadku a zotavuje sa po nečakanej a náročnej operácii.

Prinsina matka počas tehotenstva nechodila na vyšetrenie ultrazvukom. V opačnom prípade by si lekári určite všimli, že sa v tele jej nenarodenej dcérky nachádza plod súrodenca. Sedem mesiacov po pôrode sa v panvovej časti bábätka objavil útvar a neprestával rásť. Rodičia preto vzali dievčatko do nemocnice, kde lekári odhalili zriedkavú anomáliu odborne nazvanú "foetus in foeto" alebo plod v plode. Jej príčinou je neúplné rozdelenie dvojčiat.

Rodičia si všimli, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Pacientke sme z tela vyoperovali nevyvinutý plod nenarodeného dvojčaťa, ktorý vážil 113 gramov," uviedol šéf lekárskeho tímu Rakesh Joshi. "Mal chrbticu, hlavu, mozgové tkanivá, končatiny a análny otvor." 

Rodičia si všimli, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Joshi dodal, že nález bol umiestnený medzi obličkami a črevami. Táto poloha komplikovala priebeh operácie, pretože plod sa doslova zakliesnil medzi obidve obličky Rathavavovej. Nakoniec všetko dobre dopadlo, dievčatko je v poriadku a zotavuje sa po náročnej operácii.

Viac o téme: IndiaParazitDvojča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu