Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokovaní diváci stuhli od hrôzy: Uprostred vystúpenia v ruskom cirkuse došlo k tragédii

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Pri akrobatickom kúsku došlo v ruskom cirkuse k veľmi nepríjemnej situácii. Jeden z kaskadérov, 33-ročný Anton Martynov, padol z výšky približne šesť metrov a spôsobil si poškodenie miechy na dvoch miestach a vážne zranenie hlavy, čo prinútilo lekárov, aby ho uviedli do umelého spánku. Nešťastia sa odohralo pred zrakmi zhrozených divákov a jeho brata dvojčaťa, ktorý s ním vystupoval.

Akrobat chcel pokoriť rekord v počte sált: Nevyšlo to, strašidelné VIDEO z cirkusu

Akrobat sa nachádza v intenzívnej starostlivosti nemocnice v ruskom meste Elista. Prvok, pri ktorom sa zrútil na zem, nebol nový, išlo o dobre nacvičené vystúpenie, ktoré predvádzal publiku už "stokrát". Bohužiaľ, nemal na sebe žiadne bezpečnostné istenie.

Spočiatku sa v miestnych médiách objavili informácie, že došlo k pretrhnutiu lana, ale nakoniec sa zistilo, že uchytenie opaska vykĺzlo z karabíny. "Možno to vidieť aj na videu. Umelci vystupovali bez bezpečnostných zariadení. Teraz prebieha vyšetrovanie," uviedol predstaviteľ cirkusu Parvíz Gadžjjev.

Miestni lekári usporiadali videokonferenciu so špecialistami z Moskvy, aby rozhodli o liečbe. "Anton je na intenzívke, jeho stav je stabilizovaný. Na miesto už letí neurochirurg, aby ho vyšetril. V nemocnici sú pri ňom aj jeho manželka a brat," dodal hovorca moskovského Cirkusu Mstislava Zapašného, ktorý aj po tejto tragédii pokračuje v turné.

Viac o téme: PádKaskadérVystúpenieCirkusAkrobat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu