Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Strašidelná smrť lovca (†50) v rezervácii: V noci ho napadli levy, zostala iba krvavá hlava

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PHALABORWA - Podozrivý pytliak doplatil v Juhoafrickej republike na nevydarený nočný záťah. Spolu s dvomi ďalšími mužmi prekročil v piatok hranice z Mozambiku a pravdepodobne si robil zálusk na dobrý úlovok, keď sa stal obeťou skupiny levov. Pokým kolegovia stihli ujsť, jeho šelmy zabili, roztrhali a zožrali. Zostala z neho len zakrvavená hlava, ktorú identifikovala príbuzná. Davida Baloyi (†50) zahynul krutou a bolestivou smrťou.

Pracovník cirkusu kŕmil v klietke tigre: FOTO Útok šeliem, odhryzli mu obe ruky

"K incidentu došlo v piatok minulý týždeň. Domnievame sa, že trojicu podozrivých pytliakov napadla v národnom parku skupina levov," uviedol pre miestne médiá podplukovník Moatshe Ngoepe.

Potom čo dvaja z nich stihli pred nebezpečenstvom ujsť, vrátili si do Mozambiku a oznámili, čo sa stalo rodine obete. Švagriná potom telefonovala na policajnú stanicu a tvrdila, že v rádiu počula výzvu na pomoc pri identifikácii človeka, ktorého zabili levy.

Policajti ženu odviezli do nemocničnej márnice neďaleko juhoafrického mesta Phalaborwa, kde označila zosnulého za 50-ročného Davida Baloyia.

Strašidelná smrť lovca (†50)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Bolo tam len hlava nie práve v dobrom stave a veľa krvi, ale teraz máme pozitívnu identifikáciu a sme presvedčení, že je to on. Pochádzal z oblasti Masingiri z dediny Mavudza v Mozambiku," dodal podplukovník.

Dievčatko (†10) si vyšlo na toaletu za dom: Zabil ho lev pred očami zhrozenej tety

Polícia stále skúma, či išlo o pytliaka po tom, čo sa na mieste nešťastia v rezervácii Umbabat v juhoafrickej provincii Limpopo našli odhodené dve pušky .456 Winchester a munícia, ktoré sa používajú pytliaci pri love slonov a nosorožcov.

Podľa odborníka levy nepredstavujú cez deň veľké nebezpečenstvo, ale potme je to úplne inak. Buď sa muži nechcene priplietli k skupine šeliem, alebo je dosť možné, že ich zvieratá stopovali a jedného z nich napadli, aby utíšili svoj hlad.

Viac o téme: LevPytliakJužná Afrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu