Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smetiar išiel vyniesť kôš, keď ho otvoril, s hrôzou uskočil: VIDEO odporného nálezu

Kontajner plný krýs
Kontajner plný krýs (Zdroj: youtube/Islam France TV)

PARÍŽ - Parížska radnica bojuje proti rýchlemu šíreniu krýs vo štvrtiach okolo rieky Seiny. Problém sa dostal do centra pozornosti pred niekoľkými dňami, keď denník Le Parisien zverejnil video, v ktorom jeden zamestnanec mestských služieb ukazuje smetiak plný ohromných hlodavcov.

Hovorca odborov deratizačných firiem potvrdil, že problémy s premnoženými škodcami trvajú posledný rok či dva. Migrácia krýs na povrch podľa neho súvisí napríklad s otvorením mnohých verejných priestorov pre pikniky, v ktorých po hodovníkoch zostávajú zvyšky jedál.

Autor záznamu, smetiar identifikovaný iba ako David, na videu rozpráva, že krysy sú čím ďalej väčšie a trúfalejšie. "Jednému kolegovi krysa skočila na krk a ďalšiemu na pažu," hovorí. Zatiaľ nevie o tom, že by krysy niekoho pohrýzli. "Nechceme ale čakať, až sa tak stane," dodáva.

Smetiar natočil spomínané video vlani 9. decembra na brehoch Seiny medzi múzeom Orsay a mostom Pont Royal. Na obdobnú kolóniu krýs podľa neho smetiari nenarazili prvýkrát. "V poslednom roku sme zaznamenali šírenie krýs vo všetkých obvodoch lemujúcich Seinu," uviedol autor videa. Parížska radnica potom oznámila, že si je problému vedomá a priznala, že "krysy sa dajú vo verejných priestoroch vidieť stále častejšie". Pripomenula, že mesto vlani v septembri vyčlenilo na boj s hlodavcami 1,5 milióna eur.

Títo turisti by sa mali Parížu vyhnúť: Varujem vás, je nebezpečný!

Francúzsky denník Le Figaro v tejto súvislosti priniesol článok o boji parížskej radnice proti potkanom z roku 1901. Píše sa v ňom napríklad, že "krysa parížska je veľmi neobyčajné zviera, absolútne nie hlúpe, ktoré nemá nič spoločné s prostými vidieckymi krysami alebo naivnými krysami z provincie. Vedela si zariadiť svoju príživnícku a tajomnú existenciu tak, že za minimálneho nebezpečenstva maximálne užíva radosti života."

Viac o téme: PotkanParížKrysaTurizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu