Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zoznamovací inzerát z roku 1865 baví internet: Ženy, tohto farmára (18) by ste hneď brali!

Inzerát starý viac ako 150 rokov
Inzerát starý viac ako 150 rokov (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Ľudia často spomínajú na staré časy s veľkou dávkou nostalgie. Tá vás možno prepadne aj po prečítaní nasledujúceho inzerátu, prostredníctvom ktorého si chcel farmár nájsť ženu. Dobré zuby a jalovice mužovi mali stačiť na to, aby našiel lásku svojho života.

Ak si chcete pospomínať na to, aký bol život prostý a jednoduchý desaťročia či skôr storočia dozadu, stačí, keď si prečítate inzerát, ktorý sa objavil v jedných amerických novinách v roku 1865. V devätnástom storočí totiž nebol žiadny Facebook ani Tinder, na ktorých sa dnes ľudia zoznamujú úplne bežne. A tak sa istý mladík snažil nájsť manželku tlačenou formou. V inzeráte stálo: 

"Šanca pre staré panny. Mladý muž z okresu Aroostook County v štáte Maine si hľadá ženu a hovorí o sebe takto: Mám osemnásť rokov, pekné zuby, verím v Andyho Johnsona (vtedajší prezident USA, pozn. red.) a 4. júla (Deň nezávislosti, pozn. red.). Vlani som obrobil osemnásť akrov pôdy a zasial desať z nich. Moja pohánka vyzerá veľmi kvalitne, ovos a zemiaky tiež. Mám deväť ovcí, dvojročného býka, dve jalovice a okrem toho dom so stodolou. Chcem sa oženiť. Ale neviem, ako to urobiť." 

Inzerát na Twitteri pred pár dňami zdieľal istý Max Roser. Užívatelia sa zhodli v tom, že v danom čase musel byť mladý farmár pre ženy skutočným ternom. Či ale svoju vyvolenú skutočne našiel, sa nikdy nedozvieme. 

Viac o téme: InzerátZoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu