Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smrť mladíka (†17) na dovolenke je záhadou: Rodine po pitve oznámili ohavnú správu

Mike Mansholt Zobraziť galériu (2)
Mike Mansholt (Zdroj: Facebook/Mike Mansholt)

DIGLI/OLDENBURG - Rodina Mikea Mansholta z Oldenburgu je zúfalá. Chlapec odišiel minulý rok prázdninovať na Maltu, ale živý sa domov už nevrátil. Jeho bezvládne telo objavili na úpätí útesu v Dingli, kde ležalo niekoľko dní. Príčina smrti nebola dodnes stanovená.

Prázdniny na Malte sa stali 17-ročnému Mikeovi Mansholtovi osudnými. V júli 2016 zmizol a rodina o ňom vyše týždňa nemala žiadne informácie. Pátranie zavŕšila až tragická správa o jeho smrti. Chlapcovo telo ležalo blízko horského bicykla, ktorý si prenajal. Okolnosti smrti nadšenca extrémnych športov sú však dodnes nejasné, píše nemecký Bild.

Hororový prípad z nemocnice: Sebastiánka (†3) náhle hospitalizovali, o pár hodín záhadne zomrel

Miesto, kde ležalo telo, naznačuje, že Mike zahynul po páde z výšky. Bicykel bol síce rozbitý, ale pitva Mikeovho tela na Malte vylúčila akúkoľvek zlomeninu kostí. Obhliadka potvrdila len zranené rameno. Navyše, po jeho prevoze do Nemecka sa prišlo na to, že z tela niekto vybral takmer všetky vnútorné orgány, čo zmarilo určenie presnej príčiny smrti. Maltské orgány tento fakt odôvodnili tým, že orgány skonzumovali hlodavce, čo nemecká strana nepovažuje za dôveryhodný argument.

Smrť mladíka (†17) na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Mike Mansholt)

Rodinu trápi aj to, že sa po smrti chlapca nemôžu dostať k jeho osobným veciam, ktoré sa nevedno kam stratili. Stratil sa jeho batoh, telefón aj kamera. Podľa maltských orgánov ležalo chlapcovo telo v blízkosti útesu sedem až osem dní, kým ho našli. Rodina podala sťažnosť s podozrením na nelegálne odobratie orgánov z tela chlapca. Mikeov otec si nemyslí, že by sa stal jeho syn obeťou obchodu s orgánmi, ale podozrieva maltské úrady z nedbalosti. Na vyňatie orgánov nedal nikto súhlas a mohli byť odovzdané univerzite na výskumné účely, uvažuje rodina, ktorá sa domnieva, že chlapec zomrel v dôsledku úpalu alebo z prepätia síl.

Smrť mladíka (†17) na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Mike Mansholt)

Viac o téme: DovolenkaMaltaZáhadná smrťMike Mansholt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu